Uutinen
EräViikingit vahvistaa seuran valmennusosaamista uudella valmennuspäälliköllä. Jo aiemmin esiteltiin kolme valmennuspäällikköä, joilla on omat vastuualueesta. Nyt remmiin liittyy kokenut Jari Nissinen, joka ottaa hoitaakseen tyttöpuolen. Nissisen sopimus ulottuu kevääseen 2017 saakka.
– Hyvillä mielin lähden mukaan. Tyttöjoukkueiden parissa en ole aikaisemmin toiminutkaan, jos ei lasketa kotona olevia viittä tytärtäni, Nissinen vitsaili.
Viime keväänä Viikingeissä valmennuspäällikkönä toimineella Nissisellä on pitkä ura suomalaisen salibandyn parissa. Hän on toiminut niin valmentajana kuin valmentajien kouluttajana. Mies on suorittanut niin ammattivalmentajatutkinnon kuin salibandyn huippuvalmentajatutkinnon.
– Jabba oli jo keväällä keskusteluissa mukana, mutta emme saaneet kokonaisuutta silloin toimimaan. Nyt kuitenkin saimme loksautettua muutaman palan kohdalleen ja homman maaliin, EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava iloitsi.
– On ollut ilo huomata, että hän on ollut todella motivoitunut lähtemään mukaan. Haluamme panostaa tyttöihin ja Jabbasta tytöt saavat kokeneen ja motivoituneen valmennuspäällikön, jonka työnkuvaan kuuluu myös kehittää tyttöjen toimintaa ja yhteistyötä joukkueiden välillä.
Vaikka tyttöpuoli on uusi asia Nissiselle, niin itse työtehtävät eivät eroa siitä, onko valmennuspäällikkönä poikien tai tyttöjen puolella. Uuteen työmaahansa hän on jo ehtinyt hieman tutustuakin.
– Tyttöpuolella on tällä hetkellä todella hyvät ja ammattitaitoiset valmentajat. Minun tehtäväni on tukea heitä ja myös sopivassa määrin kyseenalaistaa nykyistä toimintaa, Nissinen pohti.
– Tarkoitan lähinnä sitä, että osaan löytää valmentajille oikeat kysymykset, joilla saan herätettyä uusia ajatuksia ja uudenlaista lähestymistä nykyiseen toimintaan.
Kesän aikana EräViikinkien organisaatiota on rakennettu määrätietoisesti ja lähtökohtana on alusta asti ollut, että seurasta löytyy neljä valmennuspäällikköä jotka vastaavat kukin omasta sektoristaan seurassa.
– Koen, että parhaiten toiminnan laatuun joukkueissamme pääsemme kiinni kehittämällä valmentajiamme. Valmennuspäälliköiden olennainen rooli on juuri tässä, eli valmennuksen kehittämisessä.
– Toisaalta he ovat avainroolissa, kun luomme pikku hiljaa uuden seuran yhteistä valmennusjärjestelmää ja -linjaa: sen kehittämisessä ja toisaalta myös konkreettisessa jalkauttamisessa kentälle joka joukkueeseen, Naava päättää.