EräViikinkien tavoitteena on luoda maailman parasta salibandytoimintaa - Tapanilan Erän ja Salibandyseura Viikinkien seurafuusion siirtymävaihe loppusuoralla

02.03.2017

eraviikingit.jpg

Noin vuosi sitten salibandy-yhteisöä kohahduttanut uutinen kahden suurseuran, Tapanilan Erän ja Salibandyseura Viikinkien seurafuusiosta ottaa seuraavan askeleensa 1.6.2017 alkaen. Vielä tällä kaudella toimintaa on ollut usean yhdistyksen alla, mutta tulevalle kaudelle määrä vähenee, kun Tapanilan Erän ja SSV:n loputkin juniorijoukkueet sulautuvat EräViikinkien nimen alle. Erä Salibandyakatemia yhdistys toimii tulevalla kaudellakin omana yhdistyksenään, jonka alla toimii farmijoukkue Erä Akatemia, sekä Erä Salibandy ry sisaryhdistyksenä salibandykoulujen parissa Vantaan puolella. Tämä tarkoittaa sitä, että EräViikinkien jäsenmäärä tulee nousemaan yli 2000 jäseneen.

 

 

Maailman parasta salibandytoimintaa    

 EräViikinkien tavoitteet ovat kovat ja seura onkin lähtenyt rakentamaan ennakkoluulottomasti uutta strategiaansa. Uutinen fuusiosta aiheutti paljon kysymyksiä niin seurojen sisältä, kuin ulkoakin. EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava toteaakin, että toimintaa ei johdeta ”norsunluutornista”, vaan uutta kehitetään vahvasti omia jäseniä kuunnellen.

 Joonas_Naava.png

-       Vaikka olemme seuran johdossa pohtineet uusia rakenteita ja toimintamalleja, niin jäsenillemme me tätä toimintaa teemme ja heidän mielipiteensä ovat avainasemassa uuden luomisessa, Naava linjaa.

 

-       Olemme viimeisen vuoden aikana kuunnelleen erittäin herkällä korvalla joukkueitamme ja toiminnassamme mukana olevia. Näin olemme ottaneet heidät mukaan päätöksentekoon ja tätä toimintamallia aiomme noudattaa myös jatkossa.

 

”Maailman parasta toimintaa” on hyvin laaja käsite. EräViikingit ei aio profiloitua yhden sektorin seuraksi, vaan toimintaa halutaan kehittää kokonaisvaltaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että seura haluaa tarjota parasta mahdollista salibandytoimintaa kevyestä harrastetoiminnasta kilpaurheiluun, kaiken tasoisille ja ikäisille harrastajille. Iso panostus on toiminnan laadussa.

 

-       Meille kaikki jäsenet ovat tärkeitä. Haluamme olla maailman johtava salibandyseura kaikilla sektoreilla. Tämä tarkoittaa sitä, että meiltä löytyy laadukasta toimintaa jokaiselle taitotasolle. Kilpa- ja harrastetoiminnan kehittäminen kulkee meillä rinta rinnan ja tästä pidämme kiinni jatkossakin. Haluamme auttaa pelaajia salibandyn huipulle mutta samalla haluamme pitää pelaajat harrastuksessa kiinni, vaikka kovempia tavoitteita ei olisikaan.

 

Toiminnan tärkeä palanen on myös olosuhteet. EräViikingeissä tämä koetaan isona osana laadukkaan toiminnan tuottamiseksi.

 

-       Suurseurana meillä on vahva vastuu ja halu olosuhteiden kehittämiseen pääkaupunkiseudulla. Uskon, että meitä myös kuunnellaan päätöksenteossa, Naava näkee.

 

Valmennusjärjestelmään ja joukkuerakenteisiin uudistuksia

 Tapanilan Erä teki ensimmäisenä seurana jo kuusi vuotta sitten merkittävän uudistuksen ja satsauksen omaan valmennusjärjestelmäänsä. Tuolloin ensimmäiset ikäluokkavastaavat astuivat toimintaan ja tätä muutosta on alettu viime vuosina toteuttamaan myös muissa maan johtavissa salibandyseuroissa. Valmentaminen ja sen kehittäminen tulee olemaan myös yksi EräViikinkien toiminnan painopisteistä. Tästä suuri vastuu on seuran urheilutoiminnasta vastaavalla Joonas Naavalla.  

-       Valmentajalla ja valmentamisella on todella iso merkitys joukkueiden ja pelaajien kehitykseen. Valmentajien kouluttamisen ja kehittämisen seuran sisäisesti, että ulkoisesti, koemme todella tärkeäksi. Kun tähän sektoriin aloimme Erän aikana panostamaan, ovat tulokset puhuneet puolestaan. Tätä osa-aluetta haluamme vahvasti viedä eteenpäin myös EräViikingeissä. Haluamme olla valmentajalle paras paikka valmentaa.

 

EräViikingeillä toimii tulevalla kaudella neljä valmennuspäällikköä, jotka vastaavat omien alueiden ikäluokkiensa toiminnasta. Heidän tehtävänään on mm. kehittää seuran valmentajia ja katsoa, että seuran valmennuslinja toteutuu joukkueissa. Maalivahtivalmennuksesta seurassa vastaa Tony Bäcksbacka.  Fysiikkavalmennusta ja fysioterapiaa koordinoi Sami Pesonen.

-       Valmennuspäälliköiden rooli valmennuslinjan jalkauttamisessa on suuri. Samalla pystymme tuomaan ammattilaisia ja ammattimaisuutta lisää salibandyyn, Naava lisää.     

 

Maajoukkuetie

EräViikingit aikovat seurana olla jatkossakin vahvasti mukana salibandyn kehitystyössä. Salibandyliiton valmennuskeskuksen luoma Floorball Academy (FBA) ja sen toiminnassa mukana olevien seurojen yhdessä luoma ”Maajoukkuetie”, näyttelee isoa roolia myös EräViikinkien toiminnassa. Tämän vuoksi seurassa yhdenmukaistetaan pelaajien testausjärjestelmä FBA:n malliin. Floorball Academyn pelaajaseuranta alkaa jo D-ikäluokasta, joten myös EräViikingeillä edustusjoukkueet kasataan kyseisestä ikäluokasta.      

Maajoukkue_tie.png

Alueelliset joukkueet

Seurafuusion myötä EräViikinkien toiminta keskittyy vahvasti Pohjois- ja Itä-Helsingin alueelle. Seuralla tulee olemaan toimipisteet molemmilla alueilla ja tämä näkyy EräViikinkien kaikkien joukkueiden nimissä aina pienimmistä junioreista A-ikäluokkaan asti. Joukkueiden kokoaminen on jo käynnissä, vaikka try out -tapahtumat järjestetään perinteisesti huhtikuun lopulla.

-       Alueellinen toiminta on uusi asia salibandyssa. Haluamme ottaa huomioon molemmat vahvat toiminta-alueemme ja kehittää toimintaa niissä. Yksi konkreettinen askel on se, että nuorempien ikäluokkien valmennuspäälliköt toimivat jatkossa omilla alueillaan.

-       Toki myös se, että joukkueilla on mahdollisuus harrastaa lähellä kotia nuoremmissa ikäluokissa ja toisaalta meillä on sen verran kovia joukkueita vanhemmissa ikäluokissa, että pystymme pelaamaan SM-sarjoissa kahdellakin joukkueella eri ikäluokissa. Näin mennään aina B-pojissa saakka, A-pojissa puolestaan olemme kokeneet pelaajia kehittäväksi malliksi A-poikien ja Divarijoukkueen yhdistelmän. Naava avaa.

Valmennusjarjestelma.png

 Valmennuslinjan rakentaminen

 EräViikinkien uusien rakenteiden luomisessa valmennuksellinen sisältö on tulevalla kaudella remontin alla. Pelaajien kehityksen kannalta on tärkeää, että seurassa on yhteinen valmennuslinja, jossa huomioidaan jokaisen ikäluokan vaatimukset. Peli tulee olemaan keskiössä, sekä pelaajien henkilökohtaisten ominaisuuksien kehittäminen toimivat pohjana uuden rakentamiselle.

-       On tärkeää, että pystymme tarjoamaan pelaajalle johdonmukaista ja pelaajan omiin tavoitteisiin ja tasoon liittyvää valmennusta. Tämä ei saa olla kiinni vain yksittäisistä tekijöistä, siksi pyrimme luomaan johdonmukaisen valmennuslinjan joka kattaa kaikki ikäluokat ja tasot. Naava kertoo

Matalan kynnyksen laji

Viimeisen vuoden aikana mediassa on ollut paljon puhetta lasten harrastamisen kuluista. Tätä keskustelua on kuunneltu myös EräViikingeissä tarkasti. Seurassa pohditaan jatkuvasti uusia vaihtoehtoja harrastetoimintaan ja muutenkin siihen, että pelaamisen kulut ovat siedettävät. Salibandy on aina ollut matalan kynnyksen laji, ja tästä EräViikingit pyrkii pitämään kiinni tarjoamalla jatkossakin salibandyä kevyestä harrastamisesta tavoitteelliseen kilpaurheiluun.

Toiminnan rahoitus on läpinäkyvää

EräViikinkien toiminnanjohtaja Jari Oksasen mukaan on nykypäivää, että joukkueet tietävät mistä maksavat. Jäsenmaksulla katetaan seuran hallinnollisia kuluja, mutta muuten joukkueet maksavat ainoastaan omaa toimintaansa.

-       Meillä EräViikingeissä joukkueita tiedotetaan hyvin tarkasti siitä, mistä he maksavat. Mitään ”pimeitä” maksuja, joilla katetaan muuta kuin oman joukkueen ja junioripuolen valmennustoimintaa, ei ole. Jokaisella joukkueella on oma budjetti ja jokainen joukkue tietää omat menonsa.

-       Miesten ja naisten liigajoukkueilla on omat varainhankinta kanavansa, ennen kaikkea yhteistyökumppaneiden kautta ja omat budjettinsa. EräViikingeissä juniorijoukkueet eivät osallistu edustusjoukkueen kuluihin. Oksanen päättää.   

   

Lisätietoa:

 

Joukkueet ja valmennus:

Urheilujohtaja Joonas Naava

Puh: 040 5021328

Sähköposti: joonas.naava@eraviikingit.fi

 

Hallinto ja talous:

Toiminnanjohtaja: Jari Oksanen

Puh: 044 5319048

Sähköposti: jari.oksanen@eraviikingit.fi

 

Teksti: EräViikingit tiedotus

24.09.2017Kailialalle uran 200:s maali - Savolaiselle ensimmäinen
24.09.2017EräViikingit kohtaa SalBan ja Janne Hyvösen "Taittuukohan Stadin slangi yhä?"
22.09.2017EräViikingit Akatemia aloittaa divarin
20.09.2017Naiset kokivat tiukan tappion kotona Classicille
20.09.2017Miehille kauden avausvoitto Turusta
20.09.2017Huhtimo ennustaa: Mosan mäellä räjähtää!
20.09.2017EräViikingit pesemään kasvojansa Turkuun
19.09.2017Naisten Teho Sport Suomen cupissa vastaan Koovee
19.09.2017Vaittinen: Täytyy saada pidempiä pallollisia jaksoja
17.09.2017EräViikinkien avausottelusta pannukakku
17.09.2017Kailiala tuntee Laakson heikot kohdat
16.09.2017Naiset avasivat kauden voitokkaasti!
16.09.2017Ahonen toivoo vähämaalista ottelua
15.09.2017Naiset aloittavat kauden Oulussa
13.09.2017Legenda Mikael Järvi
13.09.2017Loisa uskoo joukkueen potentiaaliin
02.09.2017Moilanen palasi takaisin laatikkoon - Heti ratkaisijan rooliin
30.08.2017EräViikingit tasasi puntit Indiansin kanssa
30.08.2017Maajoukkuemaalivahti EräViikinkien haaviin
29.08.2017Juseliukselle kelpasi NHL-tyylinen kesäharjoittelu
29.08.2017Neljä EräViikinkiä Finnkampeniin
29.08.2017B-tytöt kahdeksas EräViikinkien joukkue SM-sarjaan
21.08.2017EräViikingeillä jälleen vahva edustus SM-sarjoihin
20.08.2017Tuttu viikinkihahmo palasi kotikulmille
17.08.2017EräViikingit hakee myynnin ja markkinoinnin osaajaa
12.08.2017Falun vahvempi välierässä
12.08.2017Hieno taistelu ei riittänyt voittoon
12.08.2017Miehet eteni välieriin
12.08.2017Tasapeli sysäsi miehet kakkoseksi
12.08.2017Naiset lohkovoitolla puolivälieriin
12.08.2017EräViikinkien nolla säilyi - Tällä kertaa Pixbo riisuttiin aseista
11.08.2017Naiset jatkavat ilman tappioita
11.08.2017Toinen erä tarjosi Salibandya parhaimillaan
11.08.2017Miehet alkusarjan voittoon
11.08.2017Ahoselta ruusuja ja risuja joukkueelle
11.08.2017Naisissa onnistumisia laajalla rintamalla
10.08.2017Strandberg torjui nollapelin - EräViikingit nihkeään voittoon
10.08.2017Naiset jatkavat puhtaalla pelillä
10.08.2017Miehet avasi voitolla - Tutut kaverit maalien teossa
10.08.2017Naiset avasivat Czech Openin upealla voitolla
09.08.2017 8:00EräViikinkien miesten edustusjoukkue kaudelle 2017-2018
09.08.2017Miehet puolustamaan Czech Openin voittoa
09.08.2017Seura EräViikinkien Czech Open ottelut suorana
06.08.2017Huhtimo tyytyväinen viikonlopun antiin
06.08.2017EräViikingit Akatemian vahva alku ei riittänyt - Edustusjoukkue rynni voittoon
06.08.2017Mikael Järvi "Luonne ei anna periksi tehdä puolittain hommia"
04.08.2017Mikael Järvi EräViikinkien valmennukseen - valmennustiimi on nyt valmis
03.08.2017Naiset suuntaavat ensi viikolla Prahaan
28.07.2017Näin EräViikinkien naiset pelaavat Prahassa
25.07.2017EräViikinkejä Naisten maajoukkueen leirille
25.07.2017Huhtimo: Prahasta haetaan ajolinjoja tulevaan kauteen
18.07.2017Golf kesäinen vastapaino sarjakaudelle
12.07.2017Uudet haasteet toivat Daniela Westerlundin EräViikinkeihin
02.07.2017Tervetuloa Laura Loisa!
02.07.2017EräViikinkien naiset matkaavat Prahaan
23.06.2017Naiset siirtyvät juhannuksen viettoon ja omatoimijaksolle
16.06.2017 17:30Mika Ahonen on EräViikinkien uusi päävalmentaja 
06.06.2017EräViikinkien kauden parhaat palkittiin Grand Gaalassa
02.06.2017EräViikinkien naiset uudistuu - Kovat tavoitteet toivat maajoukkuepelaajat mukanaan
14.05.2017Grand Gaala 19.5.2017
07.05.2017Viisi uutta maailmanmestaria EräViikinkeihin
22.04.2017Toinen erä ratkaisi - EräViikingeille hopeaa
21.04.2017Päättyykö EräViikinkien kausi Suomen mestaruuteen? - Hartwall Areena valmis hienolle ottelulle
21.04.2017Kailiala pelaa mestaruuksista
19.04.2017Jalonen: Hieno fiilis päästä isolle areenalle
18.04.2017ERÄVIIKINKIEN JUNIOREIDEN VALMENNUSTIIMIT ON NIMETTY
18.04.2017Laasonen: Superfinaali on suuri mahdollisuus
18.04.2017EräViikingit Black jatkoi mitaliputkea
16.04.2017EräViikinkien mitaliputki sai jatkoa - C1 Blue pronssille
14.04.2017Kailiala ratkaisi Superfinaalipaikan - Strömsten tehokkaana
14.04.2017Strandberg ja kolme hyökkääjää Turun maaotteluihin - U19-kisajoukkueessa viisi EräViikinkiä
14.04.2017C-tytöt teki historiaa - Ensimmäinen tyttöpuolen SM-mitali EräViikingeille
13.04.2017Huikeiden panosten ottelu - EräViikingit vai SPV Superfinaaliin?
13.04.2017EräViikingeille historian ensimmäinen Suomen mestaruus
12.04.2017Rastas: "Ei saatu jalkoja liikkeelle"
12.04.2017SPV siirsi ratkaisun seitsemänteen peliin - Mikko Kohonen EräViikinkien peikkona
12.04.2017Bäcksbacka nimetty U19-maajoukkueen valmennukseen
11.04.2017EräViikingit tavoittelee paikkaa Superfinaaliin - Murtuuko Seinäjoki Areenan taika
11.04.2017Tiitu valittiin urheilijavaliokuntaan "Pääsee viemään lajia eteenpäin"
11.04.2017Strandberg nollasi SPV:n - EräViikingit mälläsi maaleilla
09.04.2017Jännitysnäytelmä jatkuu Energia Areenalla - Kumpi joukkueista kestää paineet?
08.04.2017SPV kuittasi ottelusarjan tasoihin - Ensimmäinen erä vieraiden surma
08.04.2017Salonen viihtyy kamppailutilanteissa
07.04.2017EräViikingit Seinäjoki Areenalle voitto mielessä
04.04.2017EräViikingit kurmuutti SPV:tä - Taistelija Puska nousi esiin
03.04.2017EräViikingit metsästämään välieräsarjan ensimmäistä kotivoittoa
03.04.2017Juniorikatsaus: Kuusi joukkuetta jatkaa vielä kauttansa
02.04.2017EräViikingit palautti kotiedun - Kakkoskenttä liekeissä Seinäjoella
01.04.2017EräViikingit hakemaan revanssia Seinäjoelta
31.03.2017SPV haki ryöstön - EräViikingit kaatui tehottomuuteen
30.03.2017EräViikingit nöyrin mielin SPV:tä vastaan - "Mahdollisuus voittamisen kulttuurin luomiseen"
28.03.2017EräViikingit ja SPV iskevät yhteen välierissä - Odotettavissa tulikuuma sarja
25.03.2017EräViikingit otti Näätien päänahkan - Välieräpaikka varmistui
24.03.2017EräViikingeillä lauantaina katkon paikka
22.03.2017EräViikingit murskasi KRP:n Raholassa
21.03.2017Tiitu odottaa joukkueeltaan tiikerinsilmää - Neljäs kohtaaminen keskiviikkona
20.03.2017Kolmannen puolivälierän lehdistötilaisuus
19.03.2017EräViikingit palautti kotiedun
18.03.2017Suomiselle kolme maalia - EräViikinkien kausi päätökseen
18.03.2017Näytelmän kolmas näytös sunnuntaina - Ottaako EräViikingit vihdoin kotivoiton?

Näytä lisää »