EräViikinkien tavoitteena on luoda maailman parasta salibandytoimintaa - Tapanilan Erän ja Salibandyseura Viikinkien seurafuusion siirtymävaihe loppusuoralla

02.03.2017

eraviikingit.jpg

Noin vuosi sitten salibandy-yhteisöä kohahduttanut uutinen kahden suurseuran, Tapanilan Erän ja Salibandyseura Viikinkien seurafuusiosta ottaa seuraavan askeleensa 1.6.2017 alkaen. Vielä tällä kaudella toimintaa on ollut usean yhdistyksen alla, mutta tulevalle kaudelle määrä vähenee, kun Tapanilan Erän ja SSV:n loputkin juniorijoukkueet sulautuvat EräViikinkien nimen alle. Erä Salibandyakatemia yhdistys toimii tulevalla kaudellakin omana yhdistyksenään, jonka alla toimii farmijoukkue Erä Akatemia, sekä Erä Salibandy ry sisaryhdistyksenä salibandykoulujen parissa Vantaan puolella. Tämä tarkoittaa sitä, että EräViikinkien jäsenmäärä tulee nousemaan yli 2000 jäseneen.

 

 

Maailman parasta salibandytoimintaa    

 EräViikinkien tavoitteet ovat kovat ja seura onkin lähtenyt rakentamaan ennakkoluulottomasti uutta strategiaansa. Uutinen fuusiosta aiheutti paljon kysymyksiä niin seurojen sisältä, kuin ulkoakin. EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava toteaakin, että toimintaa ei johdeta ”norsunluutornista”, vaan uutta kehitetään vahvasti omia jäseniä kuunnellen.

 Joonas_Naava.png

-       Vaikka olemme seuran johdossa pohtineet uusia rakenteita ja toimintamalleja, niin jäsenillemme me tätä toimintaa teemme ja heidän mielipiteensä ovat avainasemassa uuden luomisessa, Naava linjaa.

 

-       Olemme viimeisen vuoden aikana kuunnelleen erittäin herkällä korvalla joukkueitamme ja toiminnassamme mukana olevia. Näin olemme ottaneet heidät mukaan päätöksentekoon ja tätä toimintamallia aiomme noudattaa myös jatkossa.

 

”Maailman parasta toimintaa” on hyvin laaja käsite. EräViikingit ei aio profiloitua yhden sektorin seuraksi, vaan toimintaa halutaan kehittää kokonaisvaltaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että seura haluaa tarjota parasta mahdollista salibandytoimintaa kevyestä harrastetoiminnasta kilpaurheiluun, kaiken tasoisille ja ikäisille harrastajille. Iso panostus on toiminnan laadussa.

 

-       Meille kaikki jäsenet ovat tärkeitä. Haluamme olla maailman johtava salibandyseura kaikilla sektoreilla. Tämä tarkoittaa sitä, että meiltä löytyy laadukasta toimintaa jokaiselle taitotasolle. Kilpa- ja harrastetoiminnan kehittäminen kulkee meillä rinta rinnan ja tästä pidämme kiinni jatkossakin. Haluamme auttaa pelaajia salibandyn huipulle mutta samalla haluamme pitää pelaajat harrastuksessa kiinni, vaikka kovempia tavoitteita ei olisikaan.

 

Toiminnan tärkeä palanen on myös olosuhteet. EräViikingeissä tämä koetaan isona osana laadukkaan toiminnan tuottamiseksi.

 

-       Suurseurana meillä on vahva vastuu ja halu olosuhteiden kehittämiseen pääkaupunkiseudulla. Uskon, että meitä myös kuunnellaan päätöksenteossa, Naava näkee.

 

Valmennusjärjestelmään ja joukkuerakenteisiin uudistuksia

 Tapanilan Erä teki ensimmäisenä seurana jo kuusi vuotta sitten merkittävän uudistuksen ja satsauksen omaan valmennusjärjestelmäänsä. Tuolloin ensimmäiset ikäluokkavastaavat astuivat toimintaan ja tätä muutosta on alettu viime vuosina toteuttamaan myös muissa maan johtavissa salibandyseuroissa. Valmentaminen ja sen kehittäminen tulee olemaan myös yksi EräViikinkien toiminnan painopisteistä. Tästä suuri vastuu on seuran urheilutoiminnasta vastaavalla Joonas Naavalla.  

-       Valmentajalla ja valmentamisella on todella iso merkitys joukkueiden ja pelaajien kehitykseen. Valmentajien kouluttamisen ja kehittämisen seuran sisäisesti, että ulkoisesti, koemme todella tärkeäksi. Kun tähän sektoriin aloimme Erän aikana panostamaan, ovat tulokset puhuneet puolestaan. Tätä osa-aluetta haluamme vahvasti viedä eteenpäin myös EräViikingeissä. Haluamme olla valmentajalle paras paikka valmentaa.

 

EräViikingeillä toimii tulevalla kaudella neljä valmennuspäällikköä, jotka vastaavat omien alueiden ikäluokkiensa toiminnasta. Heidän tehtävänään on mm. kehittää seuran valmentajia ja katsoa, että seuran valmennuslinja toteutuu joukkueissa. Maalivahtivalmennuksesta seurassa vastaa Tony Bäcksbacka.  Fysiikkavalmennusta ja fysioterapiaa koordinoi Sami Pesonen.

-       Valmennuspäälliköiden rooli valmennuslinjan jalkauttamisessa on suuri. Samalla pystymme tuomaan ammattilaisia ja ammattimaisuutta lisää salibandyyn, Naava lisää.     

 

Maajoukkuetie

EräViikingit aikovat seurana olla jatkossakin vahvasti mukana salibandyn kehitystyössä. Salibandyliiton valmennuskeskuksen luoma Floorball Academy (FBA) ja sen toiminnassa mukana olevien seurojen yhdessä luoma ”Maajoukkuetie”, näyttelee isoa roolia myös EräViikinkien toiminnassa. Tämän vuoksi seurassa yhdenmukaistetaan pelaajien testausjärjestelmä FBA:n malliin. Floorball Academyn pelaajaseuranta alkaa jo D-ikäluokasta, joten myös EräViikingeillä edustusjoukkueet kasataan kyseisestä ikäluokasta.      

Maajoukkue_tie.png

Alueelliset joukkueet

Seurafuusion myötä EräViikinkien toiminta keskittyy vahvasti Pohjois- ja Itä-Helsingin alueelle. Seuralla tulee olemaan toimipisteet molemmilla alueilla ja tämä näkyy EräViikinkien kaikkien joukkueiden nimissä aina pienimmistä junioreista A-ikäluokkaan asti. Joukkueiden kokoaminen on jo käynnissä, vaikka try out -tapahtumat järjestetään perinteisesti huhtikuun lopulla.

-       Alueellinen toiminta on uusi asia salibandyssa. Haluamme ottaa huomioon molemmat vahvat toiminta-alueemme ja kehittää toimintaa niissä. Yksi konkreettinen askel on se, että nuorempien ikäluokkien valmennuspäälliköt toimivat jatkossa omilla alueillaan.

-       Toki myös se, että joukkueilla on mahdollisuus harrastaa lähellä kotia nuoremmissa ikäluokissa ja toisaalta meillä on sen verran kovia joukkueita vanhemmissa ikäluokissa, että pystymme pelaamaan SM-sarjoissa kahdellakin joukkueella eri ikäluokissa. Näin mennään aina B-pojissa saakka, A-pojissa puolestaan olemme kokeneet pelaajia kehittäväksi malliksi A-poikien ja Divarijoukkueen yhdistelmän. Naava avaa.

Valmennusjarjestelma.png

 Valmennuslinjan rakentaminen

 EräViikinkien uusien rakenteiden luomisessa valmennuksellinen sisältö on tulevalla kaudella remontin alla. Pelaajien kehityksen kannalta on tärkeää, että seurassa on yhteinen valmennuslinja, jossa huomioidaan jokaisen ikäluokan vaatimukset. Peli tulee olemaan keskiössä, sekä pelaajien henkilökohtaisten ominaisuuksien kehittäminen toimivat pohjana uuden rakentamiselle.

-       On tärkeää, että pystymme tarjoamaan pelaajalle johdonmukaista ja pelaajan omiin tavoitteisiin ja tasoon liittyvää valmennusta. Tämä ei saa olla kiinni vain yksittäisistä tekijöistä, siksi pyrimme luomaan johdonmukaisen valmennuslinjan joka kattaa kaikki ikäluokat ja tasot. Naava kertoo

Matalan kynnyksen laji

Viimeisen vuoden aikana mediassa on ollut paljon puhetta lasten harrastamisen kuluista. Tätä keskustelua on kuunneltu myös EräViikingeissä tarkasti. Seurassa pohditaan jatkuvasti uusia vaihtoehtoja harrastetoimintaan ja muutenkin siihen, että pelaamisen kulut ovat siedettävät. Salibandy on aina ollut matalan kynnyksen laji, ja tästä EräViikingit pyrkii pitämään kiinni tarjoamalla jatkossakin salibandyä kevyestä harrastamisesta tavoitteelliseen kilpaurheiluun.

Toiminnan rahoitus on läpinäkyvää

EräViikinkien toiminnanjohtaja Jari Oksasen mukaan on nykypäivää, että joukkueet tietävät mistä maksavat. Jäsenmaksulla katetaan seuran hallinnollisia kuluja, mutta muuten joukkueet maksavat ainoastaan omaa toimintaansa.

-       Meillä EräViikingeissä joukkueita tiedotetaan hyvin tarkasti siitä, mistä he maksavat. Mitään ”pimeitä” maksuja, joilla katetaan muuta kuin oman joukkueen ja junioripuolen valmennustoimintaa, ei ole. Jokaisella joukkueella on oma budjetti ja jokainen joukkue tietää omat menonsa.

-       Miesten ja naisten liigajoukkueilla on omat varainhankinta kanavansa, ennen kaikkea yhteistyökumppaneiden kautta ja omat budjettinsa. EräViikingeissä juniorijoukkueet eivät osallistu edustusjoukkueen kuluihin. Oksanen päättää.   

   

Lisätietoa:

 

Joukkueet ja valmennus:

Urheilujohtaja Joonas Naava

Puh: 040 5021328

Sähköposti: joonas.naava@eraviikingit.fi

 

Hallinto ja talous:

Toiminnanjohtaja: Jari Oksanen

Puh: 044 5319048

Sähköposti: jari.oksanen@eraviikingit.fi

 

Teksti: EräViikingit tiedotus

25.06.2017 20:30EräViikinkien toimisto lomalla ja infoa jäsenille
23.06.2017Naiset siirtyvät juhannuksen viettoon ja omatoimijaksolle
16.06.2017 17:30Mika Ahonen on EräViikinkien uusi päävalmentaja 
06.06.2017EräViikinkien kauden parhaat palkittiin Grand Gaalassa
02.06.2017EräViikinkien naiset uudistuu - Kovat tavoitteet toivat maajoukkuepelaajat mukanaan
14.05.2017Grand Gaala 19.5.2017
07.05.2017Viisi uutta maailmanmestaria EräViikinkeihin
22.04.2017Toinen erä ratkaisi - EräViikingeille hopeaa
21.04.2017Päättyykö EräViikinkien kausi Suomen mestaruuteen? - Hartwall Areena valmis hienolle ottelulle
21.04.2017Kailiala pelaa mestaruuksista
19.04.2017Jalonen: Hieno fiilis päästä isolle areenalle
18.04.2017ERÄVIIKINKIEN JUNIOREIDEN VALMENNUSTIIMIT ON NIMETTY
18.04.2017Laasonen: Superfinaali on suuri mahdollisuus
18.04.2017EräViikingit Black jatkoi mitaliputkea
16.04.2017EräViikinkien mitaliputki sai jatkoa - C1 Blue pronssille
14.04.2017Kailiala ratkaisi Superfinaalipaikan - Strömsten tehokkaana
14.04.2017Strandberg ja kolme hyökkääjää Turun maaotteluihin - U19-kisajoukkueessa viisi EräViikinkiä
14.04.2017C-tytöt teki historiaa - Ensimmäinen tyttöpuolen SM-mitali EräViikingeille
13.04.2017Huikeiden panosten ottelu - EräViikingit vai SPV Superfinaaliin?
13.04.2017EräViikingeille historian ensimmäinen Suomen mestaruus
12.04.2017Rastas: "Ei saatu jalkoja liikkeelle"
12.04.2017SPV siirsi ratkaisun seitsemänteen peliin - Mikko Kohonen EräViikinkien peikkona
12.04.2017Bäcksbacka nimetty U19-maajoukkueen valmennukseen
11.04.2017EräViikingit tavoittelee paikkaa Superfinaaliin - Murtuuko Seinäjoki Areenan taika
11.04.2017Tiitu valittiin urheilijavaliokuntaan "Pääsee viemään lajia eteenpäin"
11.04.2017Strandberg nollasi SPV:n - EräViikingit mälläsi maaleilla
09.04.2017Jännitysnäytelmä jatkuu Energia Areenalla - Kumpi joukkueista kestää paineet?
08.04.2017SPV kuittasi ottelusarjan tasoihin - Ensimmäinen erä vieraiden surma
08.04.2017Salonen viihtyy kamppailutilanteissa
07.04.2017EräViikingit Seinäjoki Areenalle voitto mielessä
04.04.2017EräViikingit kurmuutti SPV:tä - Taistelija Puska nousi esiin
03.04.2017EräViikingit metsästämään välieräsarjan ensimmäistä kotivoittoa
03.04.2017Juniorikatsaus: Kuusi joukkuetta jatkaa vielä kauttansa
02.04.2017EräViikingit palautti kotiedun - Kakkoskenttä liekeissä Seinäjoella
01.04.2017EräViikingit hakemaan revanssia Seinäjoelta
31.03.2017SPV haki ryöstön - EräViikingit kaatui tehottomuuteen
30.03.2017EräViikingit nöyrin mielin SPV:tä vastaan - "Mahdollisuus voittamisen kulttuurin luomiseen"
28.03.2017EräViikingit ja SPV iskevät yhteen välierissä - Odotettavissa tulikuuma sarja
25.03.2017EräViikingit otti Näätien päänahkan - Välieräpaikka varmistui
24.03.2017EräViikingeillä lauantaina katkon paikka
22.03.2017EräViikingit murskasi KRP:n Raholassa
21.03.2017Tiitu odottaa joukkueeltaan tiikerinsilmää - Neljäs kohtaaminen keskiviikkona
20.03.2017Kolmannen puolivälierän lehdistötilaisuus
19.03.2017EräViikingit palautti kotiedun
18.03.2017Suomiselle kolme maalia - EräViikinkien kausi päätökseen
18.03.2017Näytelmän kolmas näytös sunnuntaina - Ottaako EräViikingit vihdoin kotivoiton?
17.03.2017EräViikingit palasi voittokantaan - Ykkösketju nousi esiin
17.03.2017Morottaja hyvästeli Mosan aplodien saattelemana
17.03.2017Morottaja viimeistä kertaa runkosarjassa kotiyleisön eteen
17.03.2017Miehet hakemaan tasoittavaa voittoa Raholasta
15.03.2017Nokia yllätti Mosahallissa - Valmennus kaipaa terävyyttä maalipaikkoihin
15.03.2017EräViikingeille vahva edustus MAAJOUKKUETIE-projektiin
15.03.2017Kailiala: Nokian KrP:n pelitapa sopii meille
13.03.2017Playoffit valmiina alkamaan - KrP Mosahallin hornankattilaan
11.03.2017Rannala ratkaisi voiton - Korhoselle sata täyteen
11.03.2017Korsman malttamattomana pudotuspeleihin - "Olo kuin pikkupojalla karkkikaupassa"
11.03.2017Pillimehu parantanut Tuokkolan otteita - EräViikingit hakemaan Hirvittärien päänahkaa
09.03.2017OTTELUSIIRTO: Keskiviikoksi kaavailtu EräViikinkien ja Steelersin välinen ottelu siirtyy - Uusi päivä 17.3
09.03.2017EräViikinkien ja Erä Akatemian välinen yhteistyö kantaa hedelmää pelaajan matkalla kohti Salibandyliigaa
08.03.2017Koovee juotti EräViikingeille karvasta kalkkia - Classic runkosarjan voittoon
07.03.2017Vantaan Energia Areena EräViikinkien playoffs-näyttämö - Ensimmäinen puolivälieräottelu kuitenkin poikkeuksellisesti Mosahallissa
06.03.2017Keskiviikkona runkosarjan viimeinen koitos - Panoksena runkosarjan voitto
04.03.2017Liikuntatapahtuma tarjosi elämyksiä - "Elämän paras päivä"
03.03.2017Miko Kailialan huippuilta liikaa Peliveljille - EräViikingit parempi tunnerikkaassa ottelussa
02.03.2017Taistelu jatkuu, kun Peliveljet saapuu perjantai-illan vieraaksi Vantaan Energia Areenalle - Ottelutapahtumassa mukana kehitysvammaisten liikuntatapahtuma
02.03.2017EräViikinkien tavoitteena on luoda maailman parasta salibandytoimintaa - Tapanilan Erän ja Salibandyseura Viikinkien seurafuusion siirtymävaihe loppusuoralla
01.03.2017Taistelu ei aivan riittänyt - SB-Pro ratkaisi alivoimalla
01.03.2017TPS ja EräViikingit tasapeliin huippuottelussa - EräViikingit sarjakärkeen paremman maalieronsa turvin
01.03.2017EräViikingit haastaa sarjakakkosen
28.02.2017Keskiviikon huippuottelussa vastaan asettuu Turun Palloseura - EräViikingit revanssimielellä turkuun
25.02.2017EräViikingit puhalsi M-Teamin mökin nurin - Ottelu ei noussut suurten spektaakkelien joukkoon
25.02.2017EräViikingit haki tärkeän voiton Jyväskylästä - Jaatinen torjui kaksi rankkaria
24.02.2017Lauantaina vastassa M-Team - Taistelu runkosarjan voitosta kiihtyy
24.02.2017Rannala tekee paluun - EräViikingit haastaa O2-Jyväskylän
22.02.2017Miko Kailialan pelikielto lyhennetty yhteen peliin - EräViikinkien valitus läpi
21.02.2017Miko Kailialalle kahden pelin kakku - EräViikingit hakee tuomiolle muutosta
20.02.2017Huhtimo: Meillä tulee olemaan hyvä ryhmä! (Katso video)
20.02.2017EräViikingit satsaa naisten joukkueeseen - Maajoukkuevalmentaja päävalmentajaksi
19.02.2017Väkevä puolituntinen takasi pisteet EräViikingeille - Jyri Korsman tunteikkaana pelin jälkeen
18.02.2017Heikko alku oli kostautua - EräViikingit kaivoi tiukan voiton
18.02.2017Kauppi-show Energia Areenalla - EräViikingeille murskatappio
17.02.2017Katkaiseeko naiset tappioputken lauantaina?
17.02.2017EräViikingeillä edessään kahden pelin viikonloppu -Taistelu runkosarjan voitosta kiihtyy
13.02.2017Sanna Viitanen - EräViikinkien ilopilleri
12.02.2017EräViikingit kotivoittoon LASBista - Vahva toinen erä voiton takeena
11.02.2017Tehottomuus vaivasi Ruskeasuolla
11.02.2017Paikalliskiimaa Ruskeasuolla
10.02.2017EräViikinkien vastustajaksi sunnuntaina sarjanousija LASB
08.02.2017EräViikingit parempi maali-iloittelussa - Otahallin keskiviikkoillassa nähtiin peräti 20 osumaa
07.02.2017EräViikingit keskiviikkona Heimon vieraaksi
02.02.2017EräViikingit vahvasti maajoukkueviikonlopussa - Peräti 19 EräViikinkiä mukana
25.01.2017PSS vei tiukan pelin Mosahallissa
25.01.2017EräViikingit haastaa Porvoon tiukan puolustuspelin
23.01.2017Junioreiden viikkokatsaus
21.01.2017ERÄVIIKINGIT CUP VOITTOON HUIKEAN THRILLERIN PÄÄTTEEKSI TAMPERE AREENALLA
18.01.2017EräViikinkien naiset palasi voittojen tielle
18.01.2017Naiset hakevat revanssia Lappeenrannasta
16.01.2017EräViikingit karkasi voittoon jo ensimmäisessä erässä - Joukkue valmiina Cup -finaaliin
16.01.2017EräViikinkien junioreiden viikkokatsaus
15.01.2017EräViikingit matkaa Henri Johanssonin tähdittämän Nokian Krp:n vieraaksi

Näytä lisää »