Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

EräViikinkien tavoitteena on luoda maailman parasta salibandytoimintaa - Tapanilan Erän ja Salibandyseura Viikinkien seurafuusion siirtymävaihe loppusuoralla

02.03.2017

eraviikingit.jpg

Noin vuosi sitten salibandy-yhteisöä kohahduttanut uutinen kahden suurseuran, Tapanilan Erän ja Salibandyseura Viikinkien seurafuusiosta ottaa seuraavan askeleensa 1.6.2017 alkaen. Vielä tällä kaudella toimintaa on ollut usean yhdistyksen alla, mutta tulevalle kaudelle määrä vähenee, kun Tapanilan Erän ja SSV:n loputkin juniorijoukkueet sulautuvat EräViikinkien nimen alle. Erä Salibandyakatemia yhdistys toimii tulevalla kaudellakin omana yhdistyksenään, jonka alla toimii farmijoukkue Erä Akatemia, sekä Erä Salibandy ry sisaryhdistyksenä salibandykoulujen parissa Vantaan puolella. Tämä tarkoittaa sitä, että EräViikinkien jäsenmäärä tulee nousemaan yli 2000 jäseneen.

 

 

Maailman parasta salibandytoimintaa    

 EräViikinkien tavoitteet ovat kovat ja seura onkin lähtenyt rakentamaan ennakkoluulottomasti uutta strategiaansa. Uutinen fuusiosta aiheutti paljon kysymyksiä niin seurojen sisältä, kuin ulkoakin. EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava toteaakin, että toimintaa ei johdeta ”norsunluutornista”, vaan uutta kehitetään vahvasti omia jäseniä kuunnellen.

 Joonas_Naava.png

-       Vaikka olemme seuran johdossa pohtineet uusia rakenteita ja toimintamalleja, niin jäsenillemme me tätä toimintaa teemme ja heidän mielipiteensä ovat avainasemassa uuden luomisessa, Naava linjaa.

 

-       Olemme viimeisen vuoden aikana kuunnelleen erittäin herkällä korvalla joukkueitamme ja toiminnassamme mukana olevia. Näin olemme ottaneet heidät mukaan päätöksentekoon ja tätä toimintamallia aiomme noudattaa myös jatkossa.

 

”Maailman parasta toimintaa” on hyvin laaja käsite. EräViikingit ei aio profiloitua yhden sektorin seuraksi, vaan toimintaa halutaan kehittää kokonaisvaltaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että seura haluaa tarjota parasta mahdollista salibandytoimintaa kevyestä harrastetoiminnasta kilpaurheiluun, kaiken tasoisille ja ikäisille harrastajille. Iso panostus on toiminnan laadussa.

 

-       Meille kaikki jäsenet ovat tärkeitä. Haluamme olla maailman johtava salibandyseura kaikilla sektoreilla. Tämä tarkoittaa sitä, että meiltä löytyy laadukasta toimintaa jokaiselle taitotasolle. Kilpa- ja harrastetoiminnan kehittäminen kulkee meillä rinta rinnan ja tästä pidämme kiinni jatkossakin. Haluamme auttaa pelaajia salibandyn huipulle mutta samalla haluamme pitää pelaajat harrastuksessa kiinni, vaikka kovempia tavoitteita ei olisikaan.

 

Toiminnan tärkeä palanen on myös olosuhteet. EräViikingeissä tämä koetaan isona osana laadukkaan toiminnan tuottamiseksi.

 

-       Suurseurana meillä on vahva vastuu ja halu olosuhteiden kehittämiseen pääkaupunkiseudulla. Uskon, että meitä myös kuunnellaan päätöksenteossa, Naava näkee.

 

Valmennusjärjestelmään ja joukkuerakenteisiin uudistuksia

 Tapanilan Erä teki ensimmäisenä seurana jo kuusi vuotta sitten merkittävän uudistuksen ja satsauksen omaan valmennusjärjestelmäänsä. Tuolloin ensimmäiset ikäluokkavastaavat astuivat toimintaan ja tätä muutosta on alettu viime vuosina toteuttamaan myös muissa maan johtavissa salibandyseuroissa. Valmentaminen ja sen kehittäminen tulee olemaan myös yksi EräViikinkien toiminnan painopisteistä. Tästä suuri vastuu on seuran urheilutoiminnasta vastaavalla Joonas Naavalla.  

-       Valmentajalla ja valmentamisella on todella iso merkitys joukkueiden ja pelaajien kehitykseen. Valmentajien kouluttamisen ja kehittämisen seuran sisäisesti, että ulkoisesti, koemme todella tärkeäksi. Kun tähän sektoriin aloimme Erän aikana panostamaan, ovat tulokset puhuneet puolestaan. Tätä osa-aluetta haluamme vahvasti viedä eteenpäin myös EräViikingeissä. Haluamme olla valmentajalle paras paikka valmentaa.

 

EräViikingeillä toimii tulevalla kaudella neljä valmennuspäällikköä, jotka vastaavat omien alueiden ikäluokkiensa toiminnasta. Heidän tehtävänään on mm. kehittää seuran valmentajia ja katsoa, että seuran valmennuslinja toteutuu joukkueissa. Maalivahtivalmennuksesta seurassa vastaa Tony Bäcksbacka.  Fysiikkavalmennusta ja fysioterapiaa koordinoi Sami Pesonen.

-       Valmennuspäälliköiden rooli valmennuslinjan jalkauttamisessa on suuri. Samalla pystymme tuomaan ammattilaisia ja ammattimaisuutta lisää salibandyyn, Naava lisää.     

 

Maajoukkuetie

EräViikingit aikovat seurana olla jatkossakin vahvasti mukana salibandyn kehitystyössä. Salibandyliiton valmennuskeskuksen luoma Floorball Academy (FBA) ja sen toiminnassa mukana olevien seurojen yhdessä luoma ”Maajoukkuetie”, näyttelee isoa roolia myös EräViikinkien toiminnassa. Tämän vuoksi seurassa yhdenmukaistetaan pelaajien testausjärjestelmä FBA:n malliin. Floorball Academyn pelaajaseuranta alkaa jo D-ikäluokasta, joten myös EräViikingeillä edustusjoukkueet kasataan kyseisestä ikäluokasta.      

Maajoukkue_tie.png

Alueelliset joukkueet

Seurafuusion myötä EräViikinkien toiminta keskittyy vahvasti Pohjois- ja Itä-Helsingin alueelle. Seuralla tulee olemaan toimipisteet molemmilla alueilla ja tämä näkyy EräViikinkien kaikkien joukkueiden nimissä aina pienimmistä junioreista A-ikäluokkaan asti. Joukkueiden kokoaminen on jo käynnissä, vaikka try out -tapahtumat järjestetään perinteisesti huhtikuun lopulla.

-       Alueellinen toiminta on uusi asia salibandyssa. Haluamme ottaa huomioon molemmat vahvat toiminta-alueemme ja kehittää toimintaa niissä. Yksi konkreettinen askel on se, että nuorempien ikäluokkien valmennuspäälliköt toimivat jatkossa omilla alueillaan.

-       Toki myös se, että joukkueilla on mahdollisuus harrastaa lähellä kotia nuoremmissa ikäluokissa ja toisaalta meillä on sen verran kovia joukkueita vanhemmissa ikäluokissa, että pystymme pelaamaan SM-sarjoissa kahdellakin joukkueella eri ikäluokissa. Näin mennään aina B-pojissa saakka, A-pojissa puolestaan olemme kokeneet pelaajia kehittäväksi malliksi A-poikien ja Divarijoukkueen yhdistelmän. Naava avaa.

Valmennusjarjestelma.png

 Valmennuslinjan rakentaminen

 EräViikinkien uusien rakenteiden luomisessa valmennuksellinen sisältö on tulevalla kaudella remontin alla. Pelaajien kehityksen kannalta on tärkeää, että seurassa on yhteinen valmennuslinja, jossa huomioidaan jokaisen ikäluokan vaatimukset. Peli tulee olemaan keskiössä, sekä pelaajien henkilökohtaisten ominaisuuksien kehittäminen toimivat pohjana uuden rakentamiselle.

-       On tärkeää, että pystymme tarjoamaan pelaajalle johdonmukaista ja pelaajan omiin tavoitteisiin ja tasoon liittyvää valmennusta. Tämä ei saa olla kiinni vain yksittäisistä tekijöistä, siksi pyrimme luomaan johdonmukaisen valmennuslinjan joka kattaa kaikki ikäluokat ja tasot. Naava kertoo

Matalan kynnyksen laji

Viimeisen vuoden aikana mediassa on ollut paljon puhetta lasten harrastamisen kuluista. Tätä keskustelua on kuunneltu myös EräViikingeissä tarkasti. Seurassa pohditaan jatkuvasti uusia vaihtoehtoja harrastetoimintaan ja muutenkin siihen, että pelaamisen kulut ovat siedettävät. Salibandy on aina ollut matalan kynnyksen laji, ja tästä EräViikingit pyrkii pitämään kiinni tarjoamalla jatkossakin salibandyä kevyestä harrastamisesta tavoitteelliseen kilpaurheiluun.

Toiminnan rahoitus on läpinäkyvää

EräViikinkien toiminnanjohtaja Jari Oksasen mukaan on nykypäivää, että joukkueet tietävät mistä maksavat. Jäsenmaksulla katetaan seuran hallinnollisia kuluja, mutta muuten joukkueet maksavat ainoastaan omaa toimintaansa.

-       Meillä EräViikingeissä joukkueita tiedotetaan hyvin tarkasti siitä, mistä he maksavat. Mitään ”pimeitä” maksuja, joilla katetaan muuta kuin oman joukkueen ja junioripuolen valmennustoimintaa, ei ole. Jokaisella joukkueella on oma budjetti ja jokainen joukkue tietää omat menonsa.

-       Miesten ja naisten liigajoukkueilla on omat varainhankinta kanavansa, ennen kaikkea yhteistyökumppaneiden kautta ja omat budjettinsa. EräViikingeissä juniorijoukkueet eivät osallistu edustusjoukkueen kuluihin. Oksanen päättää.   

   

Lisätietoa:

 

Joukkueet ja valmennus:

Urheilujohtaja Joonas Naava

Puh: 040 5021328

Sähköposti: joonas.naava@eraviikingit.fi

 

Hallinto ja talous:

Toiminnanjohtaja: Jari Oksanen

Puh: 044 5319048

Sähköposti: jari.oksanen@eraviikingit.fi

 

Teksti: EräViikingit tiedotus

17.01.2018Huhtimo jatkaa maajoukkueen valmennuksessa
14.01.2018Vuosi alkoi murskavoitolla Kuopiossa
14.01.2018Salibandyvuosi 2018 starttaa Kuopiossa
11.01.2018Ilmoittautuminen salibandykouluihin nyt avoinna - myös suosittu hiihtolomaleiri lähestyy
30.12.2017Vuosi päättyi tappioon - TPS parempi rankkareilla
26.12.2017EräViikingit saa vieraita Turusta - Kumman putki katkeaa?
21.12.2017Legendat palasivat Mosahalliin
18.12.2017Huhtimo: Nyt reenataan ennen kinkun syömisiä
18.12.2017Vaikeuksien kautta voittoon
16.12.2017Loistava alku riitti - EräViikingit tyrehdytti Happeen nousuyrityksen
16.12.2017Pistääkö EräViikingit Hirviteatterin käsikirjoituksen uusiksi?
15.12.2017EräViikingit hävisi Kaupin siskoksille
15.12.2017EräViikingit kohtaa legendajoukkueen Mosahallissa - yleisöllä tapahtumaan vapaa pääsy
14.12.2017Edessä kahden ottelun viikonloppu
10.12.2017EräViikingit haki voittofiiliksen musiikista
10.12.2017EräViikingit LaSB:in kimppuun
04.12.2017Huhtimo ja Suonpää Bratislavassa
03.12.2017EräViikingeille kuudes perättäinen voitto
03.12.2017Lax voitto mielessä Tampereelle
29.11.2017Kukkola liekeissä - EräViikingeille niukka voitto
28.11.2017Jatkuuko Kapasen tehoputki Indiansia vastaan?
27.11.2017EräViikingit ja Koovee tukevat yhdessä Iceheartsin toimintaa
25.11.2017Voittoputki jatkuu - Kukkola 200:s Liigamaali, Kapanen teki liigahistoriaa
22.11.2017Black Friday ja kotimatsi
18.11.2017Kapanen ratkaisi jatkoaikatrillerin
17.11.2017EräViikingit hakemaan kolmatta perättäistä voittoaan Tapiolasta
16.11.2017Loisa EräViikinkien voiton takuunaisena
14.11.2017Huhtimo: Tossua toisen eteen isolla sydämellä
12.11.2017Tuuli Rannala onnistui kahdesti paluuottelussaan
11.11.2017Mäkinen avasi maalihanat - tuloksena hattutemppu
11.11.2017Miehet Steelersin kimppuun - Sipilä odottaa tiukkaa vääntöä
10.11.2017Ykkösketju liekeissä - Blomqvist avasi maalitilin Salibandyliigassa
10.11.2017O2-Jyväskylää vastaan muuttuneella kokoonpanolla
09.11.2017Bäcksbacka: "Mitä tahansa voi olla odotettavissa"
08.11.2017Kailiala kaipaa tasonnostoa - Haluaa kantaa vastuuta
06.11.2017EräViikingit tulessa maajoukkueissa
29.10.2017Miesten matka Cupissa päättyi - Kapanen teki paluun
29.10.2017Miehet jahtaamaan jatkopaikkaa Cupissa - "Tauko teki hyvää"
27.10.2017Nordman ja Paajanen liekeissä - EräViikingit palasi voittokantaan
26.10.2017Huomisen keittoresepti valmiina
24.10.2017Viisi EräViikinkien pelaajaa tyttöjen U-19 maajoukkueeseen
21.10.2017Akatemia rellesti Sipoossa - revanssipelistä upea voitto
19.10.2017Kauden paras ei riittänyt - Naisille katkera viime hetken tappio
18.10.2017Apina painaa miesten selässä
18.10.2017Ahonen painottaa oman tekemisen tärkeyttä
17.10.2017Laitinen odottaa vanhojen ketjukavereiden kohtaamista
16.10.2017Turulan maali laiha lohtu EräViikingeille - Classic vei pisteet
16.10.2017Miehet tasonmittaukseen Tampereelle
15.10.2017Tie nousi pystyyn Cupissa - Sällström ei saanut haluamaansa lahjaa
14.10.2017Kukkola: Töitä on vielä tehtävänä
13.10.2017Vaittinen uskoo vahvasti jatkopaikkaan
11.10.2017Naisille kauden ensimmäinen kotivoitto
11.10.2017EräViikingit jatkaa panostustaan seuran kehittämiseen - Olli Lähdesmäki markkinointijohtajaksi
07.10.2017Keskiviikkona Mosalla nähdään sisuuntunut EräViikingit
04.10.2017SB-Pro-Eräviikingit ottelun paikka vaihtuu!
01.10.2017Ensimmäisen erän pyristys riitti voittoon
30.09.2017Porvoo syötti tappion karvasta kalkkia
30.09.2017Rastas: Lankisen neulojen kanssa oltava hereillä
28.09.2017Iina Latvala kohtaa entisen seuransa
24.09.2017Kailialalle uran 200:s maali - Savolaiselle ensimmäinen
24.09.2017EräViikingit kohtaa SalBan ja Janne Hyvösen "Taittuukohan Stadin slangi yhä?"
22.09.2017EräViikingit Akatemia aloittaa divarin
20.09.2017Naiset kokivat tiukan tappion kotona Classicille
20.09.2017Miehille kauden avausvoitto Turusta
20.09.2017Huhtimo ennustaa: Mosan mäellä räjähtää!
20.09.2017EräViikingit pesemään kasvojansa Turkuun
19.09.2017Naisten Teho Sport Suomen cupissa vastaan Koovee
19.09.2017Vaittinen: Täytyy saada pidempiä pallollisia jaksoja
17.09.2017EräViikinkien avausottelusta pannukakku
17.09.2017Kailiala tuntee Laakson heikot kohdat
16.09.2017Naiset avasivat kauden voitokkaasti!
16.09.2017Ahonen toivoo vähämaalista ottelua
15.09.2017Naiset aloittavat kauden Oulussa
13.09.2017Legenda Mikael Järvi
13.09.2017Loisa uskoo joukkueen potentiaaliin
02.09.2017Moilanen palasi takaisin laatikkoon - Heti ratkaisijan rooliin
30.08.2017EräViikingit tasasi puntit Indiansin kanssa
30.08.2017Maajoukkuemaalivahti EräViikinkien haaviin
29.08.2017Juseliukselle kelpasi NHL-tyylinen kesäharjoittelu
29.08.2017Neljä EräViikinkiä Finnkampeniin
29.08.2017B-tytöt kahdeksas EräViikinkien joukkue SM-sarjaan
21.08.2017EräViikingeillä jälleen vahva edustus SM-sarjoihin
20.08.2017Tuttu viikinkihahmo palasi kotikulmille
17.08.2017EräViikingit hakee myynnin ja markkinoinnin osaajaa
12.08.2017Falun vahvempi välierässä
12.08.2017Hieno taistelu ei riittänyt voittoon
12.08.2017Miehet eteni välieriin
12.08.2017Tasapeli sysäsi miehet kakkoseksi
12.08.2017Naiset lohkovoitolla puolivälieriin
12.08.2017EräViikinkien nolla säilyi - Tällä kertaa Pixbo riisuttiin aseista
11.08.2017Naiset jatkavat ilman tappioita
11.08.2017Toinen erä tarjosi Salibandya parhaimillaan
11.08.2017Miehet alkusarjan voittoon
11.08.2017Ahoselta ruusuja ja risuja joukkueelle
11.08.2017Naisissa onnistumisia laajalla rintamalla
10.08.2017Strandberg torjui nollapelin - EräViikingit nihkeään voittoon
10.08.2017Naiset jatkavat puhtaalla pelillä
10.08.2017Miehet avasi voitolla - Tutut kaverit maalien teossa
10.08.2017Naiset avasivat Czech Openin upealla voitolla
09.08.2017 8:00EräViikinkien miesten edustusjoukkue kaudelle 2017-2018

Näytä lisää »