Mika Ahonen on EräViikinkien uusi päävalmentaja 

16.06.2017 17:30

eraviikingit.jpg

EräViikingit on tehnyt kahden vuoden sopimuksen mestarivalmentaja Mika ”Amu” Ahosen kanssa. Ahonen seuraa tehtävässään Jyri Korsmania, joka toimi menneellä kaudella joukkueen päävalmentajana. Korsman jäi pois joukkueen valmennuksesta omasta aloitteestaan ja pitää ensi kaudella välivuoden valmennuksesta. Ahonen puolestaan valmensi menneellä kaudella Ruotsin Superliigan FC Helsingborgia.     

Mika Ahonen on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäimpiä valmentajia kymmenellä suomenmestaruudellaan. Lisäksi vyölle on tarttunut mestaruuksia kansainvälisiltä kentiltä, kuten seurajoukkueiden Eurooppa, ja Champions cupin mestaruudet IFK:ssa ja Viikingeissä. Viimeisimpänä kruununa Ahonen oli voittamassa Suomen maajoukkueen kanssa maailmanmestaruuden joulukuussa Latvian Riiassa.   Amppari.jpg

EräViikinkien manageri Kurre Westerlund onkin tyytyväinen joukkueen uuteen valmentajaan ja haluaa kiittää myös Jyri Korsmania hienosta viime kaudesta: 

  • Jyri teki loistavaa työtä viime kaudella joukkueen kanssa ja haluankin kiittää häntä siitä. Amu tuo joukkueeseen rutkasti kokemusta ja omalla osaamisellaan pitää joukkueen varmasti kilpailukykyisenä myös tulevaisuudessa. Aiomme myös tälläkin kaudella nauttia oman juniorityömme hedelmistä ja liigakartalle noussee jälleen uusia talentteja omista junioreista, Westerlund lisää. 

 Myös EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava on tyytyväinen Ahosen valintaan: 

  • Todellisia huippuvalmentajia on salibandyssa vähän ja Ahonen lukeutuu ehdottomasti tähän joukkoon. ”Amu” on omalta osaltaan ollut jo vuosia lajin kehityksen kärjessä ja on ollut hienoa huomata, miten innoissaan kokenut valmentaja on päästessään tähän uuteen seuraan mukaan. Myös Korsmanin kanssa on käyty keskustelua siitä, että Jyri jatkaisi seurassa jossain pienemmässä roolissa ja yhteistyö jatkuu varmasti erinomaisena siihenkin suuntaan jatkossa. 

 

Mika Ahonen odottaakin jo innolla tositoimiin pääsemistä uuden joukkueen kanssa. 

Vuosi Ruotsissa teki itselleni hyvää ja näki asioita vähän eri kantilta. Joukkueessa ja koko seurassa on valtavasti potentiaalia. On hienoa päästä jälleen kotimaahan ja etenkin EräViikinkeihin. Tavoitteena on viedä joukkuetta pelillisesti eteenpäin ja tiivistää yhteistyötä myös Erä Akatemian kanssa. Seuran hyvää juniorityötä pitää vaalia ja potentiaaliselle nuorille on löydyttävä tilaa myös edustusjoukkueesta, Ahonen linjaa. 

Teksti: EräViikingit tiedotus

Kuva: Salibandyliiga

25.06.2017 20:30EräViikinkien toimisto lomalla ja infoa jäsenille
23.06.2017Naiset siirtyvät juhannuksen viettoon ja omatoimijaksolle
16.06.2017 17:30Mika Ahonen on EräViikinkien uusi päävalmentaja 
06.06.2017EräViikinkien kauden parhaat palkittiin Grand Gaalassa
02.06.2017EräViikinkien naiset uudistuu - Kovat tavoitteet toivat maajoukkuepelaajat mukanaan
14.05.2017Grand Gaala 19.5.2017
07.05.2017Viisi uutta maailmanmestaria EräViikinkeihin
22.04.2017Toinen erä ratkaisi - EräViikingeille hopeaa
21.04.2017Päättyykö EräViikinkien kausi Suomen mestaruuteen? - Hartwall Areena valmis hienolle ottelulle
21.04.2017Kailiala pelaa mestaruuksista

Siirry arkistoon »