Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Päättyykö EräViikinkien kausi Suomen mestaruuteen? - Hartwall Areena valmis hienolle ottelulle

21.04.2017

eraviikingit.jpg

Lauantain Superfinaalissa ratkaistaan suomenmestari vuosimallia 2017. EräViikingit ja Classic ratkaisevat sen, kumpi joukkueista kruunataan Suomen parhaimman joukkueen tittelillä. Joukkueiden runkosarjan esitykset osittivat jo varhaisessa vaiheessa, että mahdollisuudet Superfinaaliin pääsemiseen ovat realistiset. Classicin kone ei runkosarjassa liiemmin yskinyt, vaikka sarjan ykköstila varmistui vasta viimeisessä ottelussa jatkoaikamaalin myötä. EräViikingit pelasi myöskin vahvan runkosarjan, ja oli pitkään kiinni runkosarjan voitossa kärsien kuitenkin tappion sarjan viimeisessä ottelussa. Classic selvitti tiensä finaaliin pudottamalla jatkosta ensin Westend Indiansin ja välierissä Jyväskylän Happeen. EräViikingit sitä vastoin selvitti tiensä finaaliin voittamalla Nokian KrP:n ja välierissä Seinäjoen Peliveljet.

 

Ennakkoasetelmat:

Joukkueilla on ennakkoon mahdollisuus esittää salibandyn ystäville melkoista herkkua, sillä molemmat joukkueet tunnetaan vahvasta pallollisesta osaamisestaan. Molemmat joukkueet pelaavat myös todella aktiivista pallotonta peliä, joka asettaakin finaalipelille korkeat odotukset. Lauantain ottelun ratkaisevaksi tekijäksi osoittautuukin se, kumpi joukkueista pääsee omalle huipputasolleen, ja hallitsee Areenan kirkkaat valot paremmin.

Pelaajien vertailu ennakkosuosikin viitan saamiseksi on myöskin haastava tehtävä. Molemmilta joukkueilta löytyy riveistään tukku tuoreita maailmanmestareita. Molemmilta joukkueilta löytyy vaaralliset ykkösnyrkit, joita johtavat maajoukkueen kärkisentterit EräViikinkien Jani Kukkola ja Classicin Nico Salo. Tulitukea löytyy kosolti myös muista kentistä, joten voimasuhteiden kallistuminen toiselle osapuolelle on päivän kunnosta kiinni.Kukkola_sbliiga.jpg

Viime kauden mestaruuden siivittämää Classicia voidaan kuitenkin pitää kokemuksensa ansiosta pienehkönä ennakkosuosikkina. EräViikingit on kuitenkin jo Cupin voiton myötä osoittanut, että sillä on haastajan asemasta huolimatta täydet mahdollisuudet ottaa historian ensimmäinen mestaruus.

 

Seuraa näitä:

Ykköskenttien rooli on aina isoissa peleissä avainasemassa. Kannattaa siis seurata paljon toisiaan vastaan pelaavien Kukkolan ja Salon ketjujen välistä kamppailua.

Molemmista joukkueista erottuu kaksi todella kovaa maalitykkiä. ErVin Miko Kailiala jahtaa kahden maalin päässä olevaa yhden kauden playoffien maaliennätystä, joka on Santtu Mannerin nimissä (20).

Classicin Sami Johansson on ollut myös playoffseissa kovassa vireessä. Maaliverkkoja rautaisesta laukauksestaan tunnettu pelaaja on heiluttanut yhdeksässä pelissä 13 kertaa.

Ottelu Hartwall Areenalla pyörähtää käyntiin klo 16.45. Ottelun kotikatsomoihin tarjoilee suorana YLE. Finaalistudio Areenalta pyörähtää käyntiin klo 16.30. Naisten finaali pelataan ennen miesten vastaavaa Classicin ja Sb-Pron välillä klo 13.00 alkaen.

Teksti: EräViikingit tiedotus

Kuva: Juhani Järvenpää

17.02.2018EräViikingit yllätti SB-Pro:n
16.02.2018Vaittinen: Huomenna pitää pelata rohkeasti
14.02.2018Kapaselle historiallinen osuma - EräViikingit niukkaan voittoon
12.02.2018Viikkoraportti: Jälleen paljon onnistumisia
10.02.2018EräViikinkien puolustus piti - Oulun reissulta tärkeät pisteet mukaan
10.02.2018EräViikingit haki pisteet Sipoosta
10.02.2018EräViikingit hakee revanssia Oulusta
10.02.2018Naiset lauantaina paikalliskamppailussa
07.02.2018PSS ratkaisi kolmannessa erässä
06.02.2018Keskiviikkona Mosalla taistellaan isoista pisteistä

Siirry arkistoon »