Mikä ihmeen EräViikingit? - Usein kysytyt kysymykset

12.04.2016

Keräsimme yhteen tärkeimmät kysymykset maailman suurimman salibandyseuran EräViikinkien julkistamisen yhteydessä ja hankimme niihin vastaukset. 

1) Mikä ihmeen EräViikingit?

Tapanilan Erä ja SSV yhdistävät toimintojaan. Uudessa EräViikingit seuraperheessä tulee olemaan yli 2000 jäsentä. EräViikingeissä tulee ensi kaudella olemaan miesten ja naisten liigajoukkueet, tyttöpuolen joukkueet sekä A-C juniorien SM-joukkueet. Erässä ja SSV:ssä tulee jatkamaan joukkueita edelleen, jotka kuuluvat tähän yhteiseen EräViikingit-kokonaisuuteen.

EräViikingit-nimi kunnioittaa vanhoja menestyneitä seuroja ja niiden perinteitä. Tämä nimi kertoo myös siitä, että seura matkaa kohti tulevaisuutta yhtenä isona perheenä.

2) Miksi tähän yhdistymiseen päädyttiin?

Huipulla pysyminen vaatii uusia, rohkeita avauksia. Tällä pystytään vahvistamaan koko seuraa, organisaatiota, tekijöitä ja löytämään vahvuuksia molemmista seuroista. Suomalaisen salibandyn kannalta tämä on myös iso asia. Pääkaupunkiseutu tarvitsee sellaisen huippu-urheilutuotteen, joka on kiinnostava kaikilla sektoreilla – niin ottelutapahtuman kuin menestykseen kykenevän joukkueen osalta. Keskeinen intressimme on myös pyrkiä saamaan Helsinkiin palloiluhalli, joka tarjoaa huippuluokan puitteet liigasalibandylle. Maailman suurin salibandyseura tuo uutta nostetta myös yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

3) Mitä fuusio tarkoittaa vanhojen seurojen eri joukkueiden osalta?

EräViikingeistä löytyy jokaiselle oma paikkansa ja roolinsa. Siirtymävaiheessa uuden yhdistyksen alle siirtyvät aikuisten ja junioreiden edustusjoukkueet. Muiden joukkueiden arki säilyy vielä ennallaan Tapanilan Erässä ja SSV:ssä. Pelaajapolun kannalta tämä mahdollistaa sen, että EräViikingit pystyy rakentamaan sekä huippu-, kilpa- että harrasteurheilupolulle sellaiset mallit, joista jokainen voi löytää oman väylänsä. Pelaajat haluavat eri asioita salibandylta, EräViikingit vastaa myös niihin toiveisiin.

4) Entä henkilökunnan, seuratyöntekijöiden tai valmentajien osalta?

EräViikinkien organisaatio on pyritty suunnittelemaan niin, että jokainen pystyy keskittymään omaan tehtäväänsä. Seurassa työskentelee jatkossa muun muassa viisi valmennuksen ammattilaista, joiden tehtävänä on taata toiminnan laatu ja mahdollistaa eri pelaajapolkujen toteutuminen kaikissa ikäluokissa.

5) Mitä tämä tarkoittaa miesten Salibandyliigan kannalta?

Joukkueet yhdistyvät. Ensi kauteen lähdetään yhdellä yhteisellä EräViikingit-joukkueella .Tavoite on, että EräViikingit on koko Helsingin yhteinen joukkue. Joukkue haluaa menestyä ja tavoitteena on olla kilpailukykyisin ryhmä miesten Salibandyliigassa. EräViikingeissä on pelaajapolku, joka lopulta johtaa maailman kovimpaan joukkueeseen. EräViikingit on joukkue, johon päästyään pelaaja on lajin kovimmalla huipulla.

Erältä ja SSV:ltä vapautuva yksi liigapaikka päätyy Salibandyliiton liittohallituksen käsittelyyn. Liittohallitus päättää, miten paikka täytetään, vai täytetäänkö…

6) Entä naisten Salibandyliigan kannalta?

EräViikingit parantaa myös naisten edustusjoukkueen toimintaedellytyksiä huomattavasti. EräViikingit pystyy tarjoamaan myös tyttöpuolella yhtenäisen pelaajapolun. Hyviä joukkueita ja eri vaihtoehtoja löytyy jokaiseen ikäluokkaan.

7) Kuka valmentaa ensi kaudella miesten liigajoukkuetta, entä naisten joukkuetta?

EräViikingit tiedottaa valmentaja- ja pelaajasopimuksista myöhemmin.

8) Mikä on uuden seuran kotipesä? Tapanila vai Itä-Helsinki?

EräViikingit on koko Helsingin joukkue. Seuralla on toimintaa koko Helsingissä.

9) Missä liigajoukkueet pelaavat kotiottelunsa?

Helsinki tarvitsee puitteet huippusalibandylle. EräViikinkien haaveissa on uusi palloiluhallin Helsinkiin. Ensi kauden osalta neuvottelemme vielä ja pohdimme vaihtoehtoja rauhassa.

10) Miten uuden seuran toimintaan voi päästä mukaan?

Jokainen tie vie EräViikinkeihin. Ottamalla ensi vaiheessa yhteyttä kumpaan tahansa perustajaseuraan, Tapanilan Erään tai SSV:hen, ohjaamme sinut oikeaan suuntaan. Pyrimme myös avaamaan mahdollisimman pian verkkosivumme osoitteessa eraviikingit.fi.

Kysymyksiä EräViikingeille voit esittää myös sosiaalisessa mediassa, Twitterissä (twitter.com/eraviikingit), Facebookissa (facebook.com/eraviikingit) ja Instagramissa (instagram.com/eraviikingit).

11) Nostaako seurojen yhdistyminen harrastusmaksujen hintoja?

Koska seuran jäsenmäärä on suuri, on vaikutus toivottavasti päinvastainen.

12) Vaikuttaako tämä joukkueiden harjoitusolosuhteisiin tai harjoituspaikkojen sijaintiin?

Pääsääntöisesti ei vaikuta, mutta pelaajilla on joukkue- ja ryhmävaihtoehtoja nyt aiempaa enemmän.

13) Vaihtuvatko juniorijoukkueiden valmentajat?

Pääsääntöisesti eivät vaihdu. Valmentajille on luvattu, että jokaiselle löytyy paikka. Jokaiselle valmentajalle pyritään löytämään paikka, joka on motivoiva. EräViikinkien valmentajayhteisö on todella vahva ja yhtenäinen. Seurassa toimii jo, ja tulee jatkossakin toimimaan, laaja joukko osaavia ja motivoituneita valmentajia. Seura panostaa valmentajien kehittymiseen laadukkaalla koulutuksella ja vahvalla mentoroinnilla.

14) Mitä tapahtuu Erä Akatemian Divari-joukkueelle?

Erä Akatemian joukkue fuusioidaan vahvasti EräViikinkien A-junioreiden kanssa. Akatemia on tärkeä osa huippu-urheilupolkua, joten Divaria pelataan vahvasti junioripitoisella joukkueella.

15) Kasvavatko joukkueiden, salibandykerhojen tai -koulujen ryhmäkoot?

Ryhmäkoot pysyvät ennallaan, sen sijaan ryhmien määrä ja harrastamisen mahdollisuudet varmasti lisääntyvät.

16) Joutuvatko joukkueet maksamaan uudet peliasut ja varusteet ensi kaudelle?

Siirtymävaiheessa ei kenellekään pakoteta turhia kuluja.

17) Mitä käy vanhojen seurojen sponsori- ja yhteistyösopimuksille?

EräViikingit on varmasti äärimmäisen kiinnostava ja houkutteleva kohde sekä nykyisille että uusille yhteistyökumppaneille. Meillä on varmasti jatkossa entistä enemmän annettavaa. Nykyisiin yhteistyökumppaneihin olemme pikimmiten yhteydessä.

18) Miten fuusio vaikuttaa ensi kauden liigajoukkueiden rakentamiseen tai kauteen valmistautumiseen?

Valmistaudumme aiempaa huolellisemmin, tehokkaammin, mutta ennen kaikkea niin, että pelaajat sitoutuvat tekemiseen jo hyvissä ajoin.

19) Miksi asia tuotiin julki kesken liigan pudotuspelien?

Suurten asioiden etenemistä ei aina voi aikatauluttaa tai jarruttaa. Uskomme, että tämä on molemmille seuroille mahtava asia ja tästä hyötyvät kaikki.

20) Vaikuttaako fuusio Erän muihin lajeihin kuin salibandyyn?

EräViikinkien perustamisella ei ole vaikutuksia monilajiseura Tapanilan Erän muihin jaostoihin. Salibandyjaosto on toiminut itsenäisesti jo tähänkin asti.

21) Mitä tapahtuu Erän ja Viikinkien verkkosivuille tai sosiaalisen median tileille?

Teemme yhtenäisen sivuston osoitteeseen eraviikingit.fi. EräViikingit ovat jo läsnä Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Vanhojen seurojen sivuilta tapanilanera.fi, eraliiga.fi, ssv.fi ja ssvedustus.fi tiedottavat siirtymävaiheessa myös EräViikinkien asioista.

22) Millä aikataululla tämä kaikki tapahtuu?

Nyt. Työ on jo alkanut. Me olemme innoissamme tästä mahdollisuudesta. Tervetuloa mukaan luomaan uutta salibandytarinaa Helsinkiin.

24.09.2017Kailialalle uran 200:s maali - Savolaiselle ensimmäinen
24.09.2017EräViikingit kohtaa SalBan ja Janne Hyvösen "Taittuukohan Stadin slangi yhä?"
22.09.2017EräViikingit Akatemia aloittaa divarin
20.09.2017Naiset kokivat tiukan tappion kotona Classicille
20.09.2017Miehille kauden avausvoitto Turusta
20.09.2017Huhtimo ennustaa: Mosan mäellä räjähtää!
20.09.2017EräViikingit pesemään kasvojansa Turkuun
19.09.2017Naisten Teho Sport Suomen cupissa vastaan Koovee
19.09.2017Vaittinen: Täytyy saada pidempiä pallollisia jaksoja
17.09.2017EräViikinkien avausottelusta pannukakku

Siirry arkistoon »