Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Finaalipaikan metsästys alkaa lauantaina

06.04.2018

EräViikingit aloittaa lauantaina finaalipaikan metsästyksen naisten Salibandyliigan välierissä. Vastus on kovimmasta päästä, kun vastaan asettuu viime kauden mestari Tampereen Classic. EräViikingit on tällä kaudella osoittanut monta kertaa, että isotkaan haasteet eivät tätä hienoa ryhmää säikäytä.

Kun EräViikingit aloitteli tähän kauteen valmistautumista viime vuoden keväällä, kasassa oli  uudistunut joukkue. Nyt tämä ryhmä aloittaa taistelun finaalipaikasta. Päävalmentaja Markus Huhtimo näkee suuren kehityskäyrän joukkueen tähän astisessa matkassa.

- Se olisi neljä joukkuetta jäljellä. Täytyy sanoa, että 11 kuukautta sitten tämä oli vain haave kaukaisuudessa. Olemme keskittyneet päivittäiseen tekemiseen ja joukkueen pelin kehittämiseen, se on nyt tuonut meidän tähän pisteeseen. Pääsemme haastamaan Classicia täysipäisesti, Huhtimo pohtii.

Huhtimo jatkaa, että hän käyttää omia kokemuksiaan pelaajana, kun hän valmistaa ryhmäänsä välieriin.

- Tämä tilanne ei ole uusi minulle. Pelaajana olen ollut kokemassa finaalisarjojen tuomia tunteita.

- Ammennan siitä kokemuksesta ja haluan viedä joukkueelle selkeän viestin, jos menemme opiskelemaan, miltä nämä kovat pelit tuntuvat, niin noutaja tulee. Jos sen sijaan olemme yhtenäinen ja sitoutunut joukkue, jolla rohkeus on piirtynyt verkkokalvoille, niin silloin voimme tuottaa sellaisia asioita kentällä, jotka vievät tätä nuorta ennakkoluulotonta ryhmää eteenpäin, Huhtimo linjaa.

EräViikingeillä on selvä kuva siitä, millainen joukkue välierissä saadaan vastaan.

- Olemme käyneet läpi tulevan sarjan lähtökohtia, Classic on meitä kokeneempi joukkue. Eli turha yrittääkään ottaa kokemusta kiinni, vaan olla asian kanssa nöyrä, mutta itsevarma, Huhtimo korostaa.

Markus Huhtimo nostaa esille joukkueiden väliset erot.

- Onhan tilanne todella herkullinen, kun ajatellaan, että meidän ryhmästä löytyy paljon U19-pelaajia ja muutenkin uutta sukupolvea, ja taas Classicilta löytyy valtavasti maajoukkueen runkopelaajia. On hieno nähdä, miten porukka ottaa kopin asetelmasta. Yleisölle on luvassa varmasti paljon jännittäviä vaiheita, Huhtimo kuvaa tilannetta.

Naisten Salibandyliigan 1. välierä pelataan Tampere Areenalla lauantaina kello 14:00. Toinen osa pelataan heti sunnuntaina Mosalla kello 18:30. Liput myydään ovelta.

Teksti: Juho Kojima

28.03.2018Tietoa ja ilmoittautumiset joukkueisiin kaudelle 2018-2019
23.04.2018Finaalisarjat tekevät paluun Salibandyliigaan
22.04.2018Plan Internationalin Matkalla -hanke vieraili EräViikinkien harjoituksissa
19.04.2018Kapteenin kausikatsaus: "Saatiin tällä kaudella se mitä ansaittiin"
18.04.2018Kapanen ja Kukkola maajoukkueeseen
18.04.2018Urheilujohtajan kausikatsaus: "EräViikinkien matka on vasta alussa ja juna on vakaasti liikkeellä"
17.04.2018Neljä pelaajaa EräViikingeistä U19-poikien maajoukkueeseen
16.04.2018Tärkeä palanen kiinni - Marko Juselius jatkaa EräViikingeissä
16.04.2018EräViikinkien jäsenkyselyn palkinnot arvottu
16.04.2018Viikkoraportti: C1-Pojille Mestaruus - Akatemia putosi

Siirry arkistoon »