Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Milja Saarikoski ratkaisi puolivälierien voiton

31.03.2018

EräViikinkien naisten edustusjoukkue eteni naisten Salibandyliigan välieriin voitamalla Kooveen neljännessä puolivälierässä lukemin 3-2. Voitto ratkesi vasta jatkoajalla, kun Milja Saarikoski laukoi voittomaalin ajassa 70.24.

-Onpahan euforinen olo! Hienoja pelejä, ja kyllähän tässä on pelaajat tehny ison duunin, miten he sitoutuvat tällä hetkellä tekemään kentällä työtä! Millaisella latingilla joukkue on ollut tässä kevät kaudella, ylpeä päävalmentaja Markus Huhtimo sanoi ottelun jälkeen.

Ottelu oli erittäin tasainen. Ensimmäinen erä taisteltiin tiukasti, eikä kumpikaan joukkue saanut maalia. EräViikinginit hallitsi palloa, eikä Koovee saanut normaalia pyöritystään käyntiin.

Molempien joukkueiden maalivahdit nousivat avauserässä suureen rooliin, nappaamalla muutaman huipputorjunnan.

Toisessa erässä EräViikinkien pelaamisen taso laski, ja Koovee käytti tilanteen hyväkseen iskemällä kaksi osumaa. Hetken näytti siltä, että vieraiden työkalupakista ei löytyisi sopivaa vastalääkettä tilanteeseen, mutta kolmannessa erässä EräViikingit löysi uuden vaihteen peliinsä.

Takaa-ajon aloitti Sara Piispa iskemällä pallon Kooveen maaliin ajassa 42.35, ja EräViikinkien toivo heräsi. Vieraiden peliin tuli aivan uutta virtaa. Kotiyleisön pettymys oli suuri, kun Aino Tuokkola hyödynsi Kooveen maalivahdin Noora Laakson hapuilun. Tuokkolan maali pysäytti kellot aikaan 52.38.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata kymmenen minuuttia, kunnes Milja Saarikoski laukoi pallon Kooveen maaliin ja välieräpaikka varmistui. EräViikinkien sankari Milja Saarikoski oli ottelun jälkeen helpottunut.

-Peli oli tosi tiukkaa jo alusta asti. Hienosti noustiin tappioasemasta tasoihin, kun uskottiin omaan tekemiseen! Jatkoerässä hallittiin peliä. Kummallakin oli omat paikkansa, ja onneksi tuli se voitto sieltä, Saarikoski sanoi.

EräViikinkien päävalmentaja Markus Huhtimo pohdiskeli joukkueen menestystä laajemmasta näkökulmasta.

-Itse näen tämän homman hieman pitemmällä kaavalla, ja katson tässä kevätkauden toimintaa, miten tarina on kehittynyt. Viimeiset kymmenen peliä, ja yksi tappio on antanut voimaa, uskoa ja ymmärrystä joukkueelle siitä, mitä voimme saada aikaan, kun teemme asiat nöyrästi, mutta itsevarmasti.

-Rauhoitellaan, palautellaan ja valmistaudutaan huolella tulevaan. Meillä käytännössä 80 % pelaajista pelaa ensimmäiset välierät naisissa, joten paljon uutta ja hienoa on edessä, Huhtimo kertoi.

Välierissä EräViikingit saa vastaansa Tampereen Classicin.

Teksti: Juho Kojima

 

 

 

28.03.2018Tietoa ja ilmoittautumiset joukkueisiin kaudelle 2018-2019
23.04.2018Finaalisarjat tekevät paluun Salibandyliigaan
22.04.2018Plan Internationalin Matkalla -hanke vieraili EräViikinkien harjoituksissa
19.04.2018Kapteenin kausikatsaus: "Saatiin tällä kaudella se mitä ansaittiin"
18.04.2018Kapanen ja Kukkola maajoukkueeseen
18.04.2018Urheilujohtajan kausikatsaus: "EräViikinkien matka on vasta alussa ja juna on vakaasti liikkeellä"
17.04.2018Neljä pelaajaa EräViikingeistä U19-poikien maajoukkueeseen
16.04.2018Tärkeä palanen kiinni - Marko Juselius jatkaa EräViikingeissä
16.04.2018EräViikinkien jäsenkyselyn palkinnot arvottu
16.04.2018Viikkoraportti: C1-Pojille Mestaruus - Akatemia putosi

Siirry arkistoon »