Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

C Edustuksen Tampereen reissu poiki kaksi pistettä

10.02.2018

Lyhyt tappioputki oli katkaistu kotiturnauksessa Mosahallilla kahdella voitolla, joten joukkueemme matkasi bussilla hyvillä mielin kohti Tamperetta kauden toiseksi viimeiseen turnaukseen. Tavoitteena oli tietysti kartuttaa pistesaldoa, mutta tiedossa oli kaksi kovaa ottelua lounaissuomalaisia joukkueita vastaan. Päivän ensimmäinen vastustaja Wirmo oli viime turnauksissa peitonnut vastustajansa tylyin lukemin, ja toisessa ottelussa vastaan tuleva TPS oli osoittanut selvää nousukuntoa taistelussa pudotuspelipaikoista.

Iloksemme Matilda Ranta oli taas pelikuntoinen, mutta Katri Anttosen poisjäännin johdosta pelisapluuna oli sama kuin edellisessä Mosan turnauksessa: kaksi puolustajaparia sekä kolme hyökkäysketjua kahdella kiertävällä keskushyökkääjällä.

Jani Kososen jäädessä viime metreillä pois valmennusrosterista saimme valmennustiimiimme arvokasta apua "varamiespalvelusta" Timo Pitkäkankaan tultua penkin taakse peluuttamaan joukkueen puolustusta. Pitkiksen tytärtä emme sentään saaneet vahvistukseksi vaikka katsomosta käsin pelejä seurasikin.

Wirmo - EräViikingit 5-2 (1-0, 1-2, 3-0)

Ottelu käynnistyi hieman hermostuneesti molemmilta joukkueilta, ja jatkui tasaisena läpi ensimmäisen erän. Erän ainoan maalin teki Wirmon alati vaarallinen Olivia Pietilä.

Toisen erän kahdeksannella minuutilla Trista Sällström vapautti syötöllään Sani Kettusen nokikkain maalivahdin kanssa, ja Sani laittoikin hallitusti maalivahdin torjunnasta paluupallon verkkoon. Parin minuutin kuluttua Emilia Pietilä iski jälleen, vieden Wirmottaret hyvällä laukauksella johtoon. Erä jatkui tasaisena ja tarkan pelin merkeissä. Erän lopulla Tove Tantereen hyvän ylösnousun päätteeksi Emilia Saarinen kuittasi ottelun tasoihin.

Kolmannessa erässä jatkettiin taistelua pisteistä melko tasapäisesti. Ottelussa koettiinkin jo hieman pudotuspelitunnelmaa, sillä valmennuksemme peluutti tiettyjä pelaajia Wirmon vaarallisimpia pelaajia vastaan, ja peliä pelattiin erittäin tarkassa pelaajavartioinnissa. Wirmo osoitti kuitenkin vaarallisuutensa, tehden paikoistaan kaksi maalia ja lopussa vielä yhden käytännössä tyhjään maaliin.

Ottelu oli kuitenkin yksi kauden parhaimmista, ja joukkueemme osoitti, että Wirmokin on haastettavissa. Vaikka hävisimme ottelun selvänumeroisemmin kuin lokakuun pelin Iittala-Hallissa, haastoimme Wirmoa rohkeammin. Wirmon vaarallisimmat pelaajat ovat kuitenkin vaikeasti pysäytettäessä, ja Emilia Pietilä tekikin ottelussa hattutempun. Pihla Iso-Oja palkittiin ottelussa joukkueemme parhaana.

EräViikingit - TPS 5-2 (0-1, 3-1, 2-0)

Turkulaisilla oli tietysti hyvin tiedossa se, että joukkue tarvitsisi kipeästi pisteitä taistelussa pudotuspelipaikasta. TPS tulikin peliin rohkeasti ja aktiivisesti halliten hienokseltaan tapahtumia. Joukkueen pelaaminen oli hyvin erityyppistä kuin lokakuun ottelussa Iittala-hallissa, jolloin joukkue varjeli maaliaan hyvin matalalla aluepuolustuksella. Oma joukkueemme ei lounastauon jälkeen ollut terävimmillään: liikkuminen ei ollut aktiivista ja kaksinkamppailuja hävittiin pisteitä jahtaavalle vastustajalle. TPS johtikin ansaitusti maalilla ensimmäisen erän jälkeen.

Toinen erä käynnistyi haastavasti taitavan Emilia Kurpan pyörähdettyä maalin takaa maalintekoon vieden turkulaiset jo kahden maalin johtoon ajassa 15:13. Tässä vaiheessa valmennuksemme osoitti oivaa pelisilmää. Nuorisoketjumme kiertävällä sentterilä oli kentällä TPS:n molempien maalien aikana. Normiratkaisu tässä vaiheessa olisi paitsi vaihtaa kentällinen heti takaiskun jälkeen, myös harkita peliajan kaventamista. Valmennuksemme tekikin päinvastoin. Juniorit jätettiinkin heti takaiskumaalin jälkeen pelaamaan kentälle pitkää vaihtoa, ja peliaikaa tarjottiin runsaasti jatkossakin. Tällä kertaa nuoret pelaajat kiittivät vastuusta nostaen pelitasoaan. Tilda Tarkkinen käynnisti takaa-ajon tarkalla ylänurkkavedolla ja erän edetessä Anna Järvelä tasoitti ottelun Aada Kauppisen syötöstä. Kun Aada vielä vei joukkueemme maalin johtoon, alkoi tilanne näyttää jo huomattavasti paremmalta.

TPS sai vielä paikkansa kolmannessa päästessään ylivoimalle. Tällä kertaa alivoima ei joukkueellemme kuitenkaan kostautunut vaan Moona Hokka teki joukkueellemme arvokkaan alivoimamaalin. Kun vielä ottelun lopussa Emilia Saarinen teki turnauksen toisen maalinsa Sani Kettusen syötöstä, veivät ErVittäret pisteet samoilla lukemilla, joilla Wirmo vei ne meiltä. Hyvä nousu joukkueeltamme nihkeän alun jälkeen. TPS pelasi aktiivisesti haastaen meitä hyvin. Aada Kappinen palkittiin joukkueen parhaana.

Turnauksen onnistujat

  • Maalivahdit Pihla Iso-Oja ja Niina Markkanen pelasivat jälleen hyvin
  • Hyökkääjät onnistuivat laajalla rintamalla viiden laitahyökkääjän ja yhden keskushyökkääjän onnistuessa maalinteossa: Emilia Saarisen tehot 2+0, Aada Kauppinen ja Sani Kettunen molemmat tehoin 1+1
  • Myös valmennus onnistui mainiosti tehden aktiivista peluutusvalintaa Wirmo-ottelussa ja hyviä ratkaisuja TPS-pelissä. Kiitos Timo Pitkäkankaalle mukanaolosta.

_DSC2187.jpg

Päivän puheenaiheet

CSM-sarja jatkui Tampereella varsin mielenkiintoisena, ja nyt myös O2 Jyväskylä avasi pistetilinsä! Joukkueiden voimasuhteet ovat jonkin verran kauden aikana eläneet, ja ennen kaikkea tasoerot ovat pienentyneet. Niin Classic, OLS, TPS kuin O2 Jyväskylä ovat kauden edetessä petranneet otteitaan, pystyen tällä hetkellä uskottavasti haastamaan minkä tahansa sarjan joukkueen. Voi jopa harmitella sarjan kääntymistä ehtoopuolelle, kun kaikki joukkueet ovat löytämässä iskukykyään, ja ottelut ovat näin mielenkiintoisia.

Classic otti tärkeän voiton Steelersistä vahvistaen mahdollisuuksiaan taistelussa kuudennesta suorasta pudotuspelipaikasta. Myös OLS pelasi pirteästi, menettäen kuitenkin jo tuloillaan olevan pisteen ottelussa SB-Prota vastaan vain viisi sekuntia ennen ottelun loppua.

Classic hoiti järjestelyt Tampereella mainiosti, vaikka tulostaulu välillä temppuilikin. Kahvion notkuva herkkupöytä ansaitsee erityiskehut!

Seuraavat pelit

Runkosarja päättyy viimeisen turnaukseen Jyväskylässä 11.3. Turnauksen mielenkiintoisinta antia tulee olemaan ratkaisevat ottelut taistelussa kuudennesta suorasta pudotuspelipaikasta Classicin, Steelersin ja OLS:n väillä. Kevään pudotuspelipareja voi kukin jo sommitella mielessään sarjataulukkoa tutkailemalla.

EräViikingit saavat Jyväskylässä vastaansa Classicin ja PSS:n.

Teksti: Timo Tarkkinen

28.03.2018Tietoa ja ilmoittautumiset joukkueisiin kaudelle 2018-2019
26.05.2018Salibandykoulujen päätösturnaus pelattiin Mosalla - kesäsalibandykouluihin ehtii vielä!
25.05.2018Tervetuloa takaisin Janne Hyvönen - katso koko sopimustilanne
24.05.2018Kaksi kovan luokan ammattilaista EräViikinkien taustalle
24.05.2018Liiga- ja Divarilisenssit vahvistettu - vapautunut Divaripaikka EräViikingit Akatemialle
23.05.2018Taitava puolustaja Teemu Metsälä EräViikinkeihin - "Yksi haaveista on ollut pelata isoveljen kanssa samassa jengissä"
21.05.2018Otto Blomqvist ja EräViikingit jatkosopimukseen
19.05.2018EräViikingit ja Ticketmaster yhteistyöhön - kausikortteihin merkittäviä uudistuksia
18.05.2018Grand Gaala juhlittu - tässä palkitut!
16.05.2018SB Vaasa jää pois salibandyn Divarista - EräViikingit Akatemia hakee sarjapaikkaa

Siirry arkistoon »