Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

C Edustuksen tappioputki poikki kotiturnauksessa

20.01.2018

1_Ervi.jpgKotiturnaukseen Mosahallille valmistauduttiin mielenkiintoisista asetelmista. Takana oli neljän ottelun tappioputki: Kaksi tasaista ottelua hävittiin Kempeleessä SB-Prota ja Northern Starsia vastaan, eikä pistepussi karttunut Eerikkilän turnauksessakaan PSS:aa tai Classicia vastaan. Maalipaikkoja on peleissä pystytty luomaan kohtuullisen hyvin, mutta viimeistely ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla.

Toinen haaste on ollut materiaalin leveys. Kun sen ennen kautta ennakoitiin olevan joukkueemme vahvuus, on kahden hyökkääjän ja kahden puolustajan tipahtaminen pelaajarosterista johtanut siihen, että emme ole päässeet pyörittämään peliä kolmella täydellä kentällisellä. Tiedossa ennen Mosan otteluita oli hyvin myös se, että pisteitä tarvittaisiin, jotta asetelmat kohti kevättä säilyisivät hyvänä. 

EräViikingit - SB-Pro 3-2 (1-0, 2-0, 0-2) 

1_Ervi_SB-Pro.jpg

Revanssin hakeminen kotiluolassa käynnistyi hyvin. Erän alkuun saatu ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta kuudennella peliminuutilla Veera Mertanen pääsi iskemään maalin edestä avausmaalin Moona Hokan hyvästä poikittaissyötöstä. Hyvän pohjatyön maaliin teki Tiia Kosonen voittaen kulmapelissä vastustajansa. Ottelu jatkui ensimmäisessä ja toisessa erässä joukkueemme hienoisessa hallinnassa. Toisen erän puolen välin jälkeen Katri Anttonen laukaisi pallon ylänurkkaan hienon ylösnousun päätteeksi. Kun Moona Hokka taituroi vielä erän lopussa kolmannen maalin, päästiin päätöserään hyvistä asetelmista.

Kolmaskin erä eteni varsin pitkälle 3-0 lukemissa, ja ottelu näytti olevan mukavasti kontrollissa. Erän lopussa SB-Pro kuitenkin osoitti vaarallisuuttaan, iskien puolessa minuutissa kaksi maalia, ja ottelun lopusta tulikin hyvin jännittävä. Pihla Iso-Oja piti kuitenkin pintansa, ja pisteet jäivät emäntäjoukkueelle.

Ottelun loppu oli kuitenkin hyvä muistutus siitä, että loppuun asti pitää pelata tarkasti. Kahdesti yksi vastaan yksi tilanteessa päästettiin vastustaja laukaisemaan kämmenpuolelta melko vapaasti, mikä johti takaiskuihin aivan ottelun lopussa. Joka tapauksessa, tärkeät pisteet joukkueellemme, ja tappioputki oli katkaistu! Jos kohtaamme nurmijärveläiset vielä kauden aikana, on ottelusta ennakoitavissa tasainen, runkosarjan molemmat pelit ovat olleet jännittäviä ja päättyneet maalin eroon.

Steelers - EräViikingit 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)

9_Steelers_Ervi.jpg

Myös toinen ottelumme alkoi hyvällä peli-ilmeellä, ja joukkueemme hankki pallonhallinnan itselleen. Steelers puolusti kuitenkin tarkasti, ja ensimmäinen erä oli maaliton.

Steelers iski vastaiskusta heti toisen erän alussa, päästen koko joukkueen voimin tekemään kauden näyttävimmät tuuletusrituaalit aivan maalivahtimme Pihla Iso-Ojan edessä. Ottelu jatkui kuitenkin tytöiltämme pallonhallinnan merkeissä, ja Anna Järvelä tasoittikin ottelun ansaitusti noin kaksi minuuttia ennen erän loppua. 

Kolmas erä jatkui samoissa merkeissä, vaarallisia tilanteita ei omassa päässä ollut paljoakaan, mutta myös Steelers puolusti hyvin. Tasapeli näytti mahdolliselta vielä muutama minuutti ennen ottelun loppua. Tällä kertaa ottelun loppuminuutit pelattiin vahvasti, ja Anna Järvelä maalasi vielä kahdesti tarkoilla laukauksilla kruunaten hyvän turnauksen hattutempullaan. Kokonaisuutena hyvä peli, ja kahta pistettä voidaan pitää ansaittuna.

Turnauksen onnistujat

  • Maalivahti Pihla Iso-Oja esitti jälleen varmoja otteita antaen mahdollisuudet voittoihin
  • Koko puolustusnelikko, Trista Sällström, Tove Tantere, Katri Anttonen ja Riina Haarma pelasivat tasapainoisen turnauksen. Katri teki jälleen hienoja ylösnousuja, ja Trista teki varmaa työtä avaten peliä hyvin.
  • Kolmessa ketjussa kiertäneet sentterimme Veera Mertanen ja Anna Järvelä tekivät valtavasti töitä koko kentän alueella, onnistuen erinomaisesti sekä puolustuspelissä että hyökkäyspäässä, myös maalien merkeissä.
  • Myös laitahyökkääjiltä kelpo turnaus, parhaiten esillä oli Moona Hokka tehoin 1+1

Päivän puheenaiheet

Kotiturnaus toimi mukavasti yhteisöllisyyden areenana. Joukkueemme valmentajat, toimihenkilöt ja vanhemmat tekivät hymyssä suin pitkän päivän töitä, jotta saisimme mukavan turnaustapahtuman luotua. On etuoikeutettu olo toimia porukassa, jossa yhteishenki on näin hyvä. Ymmärtääkseni myös vieraat viihtyivät Mosalla hyvin. On todettava, että kaikki kauden CtSM-turnaukset ovat olleet hyvin järjestettyjä ja mukavahenkisiä tapahtumia.

Myös joukkueemme pelillinen esitys kotiturnauksessa oli erinomainen. Vastassa oli kaksi laadukasta joukkuetta, mutta voitot tasapainoisten pelien jälkeen antavat hyvän pohjan taisteluun pisteistä runkosarjan kahdessa viimeisessä turnauksessa. Aiemmin haasteena esille tuomani senttereiden kierrätys toimi mainiosti, ja joukkue pelasi kompaktisti suunnitellun pelisysteemin mukaisesti, eivätkä vastustaajat päässeet tällä kertaa kovin usein vaarallisille maalipaikoille. Nousujohteisuutta pisteiden saalistamisessa kuitenkin tarvitaan jatkossakin: Ennen pudotuspelejä on jäljellä neljä runkosarjan peliä, joista kaksi on kärkikaksikkoa Wirmoa ja PSS:aa vastaan.

Turnauksen yllätystuloksista vastasivat OLS vieden melko selvin lukemin pisteet Northern Starsilta, sekä Classic mielenkiintoisessa tasapeliottelussa PSS:aa vastaan. Olkoonkin, että sekä tamperelaiset että oululaiset ovat osoittaneet vahvaa nousukuntoa kauden kuluessa. Taistelu viimeistä suorasta pudotuspelipaikasta ja kahdesta play off -karsintapaikasta käy kiivaana Steelersin, Classicin, OLS:n ja TPS:n välillä. Keskinäisiä otteluita on sen verran paljon jäljellä, että sijoituksia ei kannata tässä vaiheessa tarkemmin veikata. Antoisinta onkin mennä seuramaan runkosarjan sijoitukset ratkaisevat ottelut paikan päälle, kauden viimeisiin turnauksiin Tampereelle ja Jyväskylään.

Teksti: Timo Tarkkinen

28.03.2018Tietoa ja ilmoittautumiset joukkueisiin kaudelle 2018-2019
26.05.2018Salibandykoulujen päätösturnaus pelattiin Mosalla - kesäsalibandykouluihin ehtii vielä!
25.05.2018Tervetuloa takaisin Janne Hyvönen - katso koko sopimustilanne
24.05.2018Kaksi kovan luokan ammattilaista EräViikinkien taustalle
24.05.2018Liiga- ja Divarilisenssit vahvistettu - vapautunut Divaripaikka EräViikingit Akatemialle
23.05.2018Taitava puolustaja Teemu Metsälä EräViikinkeihin - "Yksi haaveista on ollut pelata isoveljen kanssa samassa jengissä"
21.05.2018Otto Blomqvist ja EräViikingit jatkosopimukseen
19.05.2018EräViikingit ja Ticketmaster yhteistyöhön - kausikortteihin merkittäviä uudistuksia
18.05.2018Grand Gaala juhlittu - tässä palkitut!
16.05.2018SB Vaasa jää pois salibandyn Divarista - EräViikingit Akatemia hakee sarjapaikkaa

Siirry arkistoon »