Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Vuosi päättyi tappioon - TPS parempi rankkareilla

30.12.2017

EräViikinkien vuoden viimeinen kamppailu TPS:ää vastaan päättyi 5-6- tappioon rangaistuslaukauksien jälkeen. Ottelun yksi hahmoista oli maalivahti Santtu Strandberg, joka piti joukkuetta pystyssä ratkaisevilla hetkillä. 

Rangaistuslaukauskilpailussa lopulliseen ratkaisuun tarvittiin sitten vain viisi vetäjää, sillä ainoastaan EräViikinkien puolelta Miko Kailiala onnistui omassa yrityksessään tekemään maalin, kun taas turkulaisten toimesta pallo sujahti kahdesti maaliverkkoon.

- Haastava aika oli pelata, mutta saatiin kyllä hyvä sählypeli tänään tänne tehtyä. Ei ole ihan jokainen peli päässyt tällaisiin sfääreihin kuin tänään päästiin, Kailiala kiteytti.
Strandberg.JPG

Ottelu oli tiukkaa vääntämistä ja kamppailua, varsinkin ottelun toisesta erästä lähtien. Ihan alussa ei kotijoukkue ollut vielä päässyt samalle aaltopituudelle sen kanssa, että joulukinkut oli todella jo syöty ja oli aika jälleen pelata.

- Ensimmäinen erä oli jälleen kerran heikko. En tiedä minkä takia. Se on ollut monissa peleissä ja aikaisemmin ollaan selvitty, ollaan kammettu itsemme rinnalle ja ohitse. Tänään oltiin lähellä, mutta pilkuilla kaveri parempi, Kailiala harmitteli.

Joukkueen valmennus on myös yhtä ihmeissään siitä, että minkä takia pelaaminen tuntuu aina kangertelevan yhden erän aikana ja useimmiten se on nimenomaan ollut tuo ensimmäinen erä. Kun EräViikingit saa pelinsä uomiinsa, niin pysäyttäjää on vaikea löytää, mutta ensimmäisessä erässä annetut maalit saattavat joissain otteluissa olla liikaa, kuten lauantainakin nähtiin.

- Amu (Mika Ahonen) puhui pelin jälkeen, että se ei voi olla sitä, että siellä koutsit herättelee tai kukaan muukaan. Ei se niin saa mennä, että föönihuudoilla jätkiä otetaan peliin mukaan, vaan kyllä sen pitäisi lähteä sieltä pelaajista itsestään ja siitä miten näihin peleihin valmistaudutaan, EräViikinkien valmentaja Tomi Rastas paalutti.

- En puhu nyt pelkästä pelipäivästä, vaan ihan edellisestä illasta, heräät aamulla ja mitä sä teet? Luulen, että sieltä löytyy se totuus, minkä takia meillä nämä pelin alut ovat tällaisia heikkoja. 

EräViikinkien kahdeksan ottelun mittainen voittoputki katkesi tähän tappioon, mutta pisteputki sai jatkoa vielä ainakin yhdeksännen ottelun verran. Uuden vuoden helsinkiläisseura ottaa vastaan kakkospaikalta, mutta pistetilanne kiristyy entisestään ja kakkosen sekä seitsemännen välinen ero on vain kolme pistettä.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Jarmo Koskela

Katso ottelun lehdistötilaisuus

17.03.2018EräViikinkien naiset tarrasi kotietuun - Koovee kaatui Tampereella
16.03.2018EräViikingit nappasi kotiedun takaisin - Laasonen liekeissä
16.03.2018Naisten runkosarja päätökseen Kooveen vieraana
16.03.2018Lax: Meidän täytyy olla maalipaikoissa terävämpiä!
15.03.2018Indians avasi voitolla
13.03.2018EräViikingit aloittaa pudotuspelit - Vastassa Indians
13.03.2018VIIKKORAPORTTI: Pudotuspelit käynnistyneet A-pojilla
10.03.2018EräViikingit varmisti kolmannen sijan - Jukka Soini palasi kentälle
10.03.2018Taktiikan muutos toi naisille voiton
10.03.2018EräViikingit taistelee kotiedusta - Kukkola vaatii playoffs-ilmettä

Siirry arkistoon »