Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

C-tyttöjen SM-sarjan 4. turnauksesta rutiinivoitot

02.12.2017

Kauden neljänteen turnaukseen Askola-Areenalle lähdettiin luottavaisin mielin, olihan edellisestä turnauksesta Mynämäeltä ollut tuomisena kaksi voittoa tasapainoisella esityksellä. Etukäteen arviotuna mahdollisuudet lisäpisteiden saalistamiseen olivat hyvät -  olihan vastaantulevat joukkueet OLS ja O2-Jyväskylä voitettu kauden avausturnauksessa melko selvin lukemin. Toisaalta, kuten urheilussa aina, olettamalla asioita etukäteen voi käydä huonosti.

Iloinen asia oli Matilda Rannan liittyminen kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen, mutta mollivoittoiset uutiset tulivat viikolla aiemmin, kun hyökkääjä Aino Vuorinen ilmoitti lopettavansa. Sanni Sauson ollessa polvivaivan takia poissa peleistä koko kauden, ei lisämenetyksiin hyökkäyskalustossa olisi enää varaa, jotta peliä pystytään pyörittämään laajalla kokoonpanolla.

Eräviikingit - OLS 8-1 (2-0, 3-0, 3-1)

OLS tuli otteluun pelaamaan eikä peruuttelemaan. Oululaiset pelasivat läpi ottelun rohkeasti karvaten, ja kaksi pelaajaa oli koko ajan hyvin aktiivisesti häiritsemässä joukkueemme pelinrakentelua. Tästä syystä viidellä puolustajalla pelinrakentaminen ajoittain takkuilikin. Toisaalta rohkean karvauspelin murtaminen toi vastaavasti ylivoimahyökkäyksiä OLS:n päätyyn. Tästä hyvänä esimerkkinä ErVin kuudes maali, joka syntyi selkeästä 2 vastaan 1 hyökkäyksestä.

Joukkueemme junnut olivat läpi ottelun erinomaisessa vireessä, ja mörköketju tekikin viisi maalia kahdeksasta, ollen oululaisille vaikeasti pideltävä. Tilda Tarkkinen teki ottelussa tehot 3+1 ja Veera Mertanen 2+2. Ottelun komeimman maalin iski Emilia Saarinen ottelun toisessa erässä Sani Kettusen mainiosta syötöstä.

Selvistä loppunumeroista huolimatta on OLS:lle annettava tunnustusta rohkeasta ja aktiivisesta pelitavasta, mikä varmasti vie joukkuetta eteenpäin. Ottelun tsempparina palkittiin Tilda Tarkkinen.

OLS-peli.jpg

Eräviikingit- O2 Jyväskylä (1-0, 3-1, 1-0)

Selvänumeroisesti päättyneen OLS-ottelun jälkeen taisi pelaajillamme olla hienoinen hyvänolon tunne pelipaidan sisällä, sillä ottelu käynnistyi hieman nihkeästi jyväskyläläisten luodessa hyviä maalipaikkoja. Niina Markkanen ja ohi maalin menneet vedot pelastivat joukkueemme takaiskuilta. Ensimmäinen erä ErVille 1-0.

Ottelun edetessä pelin painopiste siirtyi enemmän O2:n pelipäätyyn ja lopputuloksena ansaittu 5-1 voitto. Kuitenkin mieleen juolahti urheilufilosofi Juhani Tammisen urheiluprinsiippi: yhdeksänkymmenenviiden prosentin keskittyminen tuo 50 prosentin tuloksen. Jokainen pelaaja ei ehkä pistänyt aivan kaikkeaan likoon, mikä näkyi suorittamisessa ja esimerkiksi kaksinkamppailussa.

Jyväskyläläisille on annettava reilu tunnustus yritteliäästä pelistä, ja paremmalla viimeistelytaidolla olisi syntynyt useampikin maali. Joukkue on kehittynyt aimo harppauksen syksyn karsintapeleistä.

ErVin tsempparina palkittiin ansaitusti puolustaja Nea Harjunpää, joka pelasi aktiivisesti tehden kaksi maalia.

Turnauksen onnistujat

  • Maalivahdit, Pihla Iso-Oja ja Niina Markkanen, kumpikin päästi vain yhden maalin
  • Nea Harjunpää, jälleen pirteä esitys, ja kaksi maalia
  • Matilda Ranta, lupaava paluu peleihin, peliesitys kohentui vaihto vaihdolta
  • Anna Järvelä teki töitä ahkerasti molemmissa peleissä
  • Morköketjun kaikki kolme pelaajaa onnistuivat hyvin. Veera Mertasen ja Tilda Tarkkisen tehosaldo 3+2

Päivän puheenaiheet

Joukkueemme pelaaminen viiden puolustajan rotaatiolla saattoi vaikuttaa siihen, että pelin avaaminen ja hyökkäysten käynnistäminen ei ollut aivan yhtä tasapainoista ja sujuvaa kuin Mynämäellä. Vaikka se vakiopakkiparin puuttuminen luonnollisesti hieman lisääkin haastetta, uskon että tälläkin pelisysteemillä tulee hyviä tuloksia rutiinin karttuessa. Ottelussa jyväskyläläisiä vastaan ei tultu pukukopista kentälle parhaalla mahdollisella taisteluasenteella, jolloin pelisuoritus ei noussut kauden kärkitasolle. Tulevissa kärkijoukkueiden kohtaamisissa (PSS, Wirmo, jne.), pitää valmistautuminen ja asenne olla täysin kohdallaan, jotta pistetili niissä peleissä karttuu. Joka tapauksessa täysi pistepotti turnauksesta, mihin voidaan olla hyvin tyytyväisiä. Sarjan kaikki joukkueet näyttävät kauden edetessä petraavan pelejään, eikä helppoja pelejä ole tiedossa jatkossakaan, päinvastoin.

Isoja yllätyksiä ei Askolassa nähty.

  • Wirmo vei pisteet PSS:lta tiivistäen kärkitaistoa. Wirmon menestys kulminoituu erinomaisesti pelaavaan ykköskenttään, jonka pimentäminen ei ole helppo tehtävä millekään joukkueelle.
  • Jännittävä ottelu pelattiin Steelersin ja Northern Starsin välillä, ja pisteet matkasivat Hämeenlinnaan tasaisen taistelun tauottua. Espoolaisilta puuttui lomareissujen vuoksi kaksi kärkihyökkääjää.

Näillä näkymin Steelers ja Classic olisivat kamppailemassa kuudennesta suorasta pudotuspelipaikasta, ja sitten kahdesta karsintapaikasta em. joukkueiden lisäksi OLS ja TPS. Kausi on kuitenkin vielä nuori, joten odotellaan rauhassa seuraavaa turnausta, joka on Oulussa, tai tarkemmin sanottuna Kempeleen Zemppi Areenassa 17.12. Luvassa on siis pitkä turnausmatka kaikille muille joukkueille, paitsi OLS:lle. Kiitos PSS:lle erinomaisista turnausjärjestelyistä Askola-Areenassa.

Teksti: Timo Tarkkinen

17.02.2018EräViikingit yllätti SB-Pro:n
16.02.2018Vaittinen: Huomenna pitää pelata rohkeasti
14.02.2018Kapaselle historiallinen osuma - EräViikingit niukkaan voittoon
12.02.2018Viikkoraportti: Jälleen paljon onnistumisia
10.02.2018EräViikinkien puolustus piti - Oulun reissulta tärkeät pisteet mukaan
10.02.2018EräViikingit haki pisteet Sipoosta
10.02.2018EräViikingit hakee revanssia Oulusta
10.02.2018Naiset lauantaina paikalliskamppailussa
07.02.2018PSS ratkaisi kolmannessa erässä
06.02.2018Keskiviikkona Mosalla taistellaan isoista pisteistä

Siirry arkistoon »