Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

C-tyttöjen SM-sarjan 3. turnaus pelattiin isänpäivän merkeissä

12.11.2017

Isänpäivää voi viettää monella tavalla, ja tällä kertaa sitä juhlittiin turnausmatkalla Mynämäkeen, missä pidettiin CtSM:n kauden kolmas turnaus. Lähtökohdat turnauksen peleihin olivat varovaisen odottavat: Edellinen sarjapeli Wirmoa vastaan päättyi maalin tappioon, ja torstain harjoituspeli hieman sekavan esityksen jälkeen, päättyi maalin voittoon aluesarjassa pelaavaa Blackbirdsiä vastaan. Kolmen kärkipelaajan puuttuminen aiheutti sen, että hyökkäysvitjojen kokoonpano vaihteli. Mustarastailta kuitenkin hyvä esitys, eikä olisi yllätys, jos joukkue kampeaisi itsensä keväällä aluesarjasta Play off karsintoihin. Harjoituspelin positiivisin juttu oli Nea Harjunpään palaaminen peleihin pirteällä esityksellä.

Eräviikingit - Steelers 4-0 (1-0, 1-0, 2-1)

Päivän ensimmäinen ottelu alkoi vauhdikkaasti ErVin luodessa vaarallisemmat maalipaikat, ja kun 9 minuuttia oli pelattu, laukoi Aada Kauppinen pallon aivan yläkulmaan Moona Hokan hyvästä syötöstä. Aada antoi myös hyvän syötön ErVin toiseen maaliin.
Toisessa erässä Trista Sällström loukkasi hieman jalkaansa, ja monitoimipelaaja Sani Kettunen tuurasi hyvin puolustuksessa. Jouduimme kierrättämään kahta keskushyökkääjää kolmessa ketjussa, mikä osaltaan vaikutti siihen, että Steelers sai luotua hyviä tilanteita. Maalinteko ei hämeenlinnalaisilta kuitenkaan nyt onnistunut.
Trista palasi 3. erän 8. minuutilla kentälle, ja loppupeli pelattiinkin kolmella täydellä ketjulla. Kun mörköketjulaiset tekivät vielä minuutin sisällä kaksi maalia, oli lopputuloksena selvä 4-0 voitto hyvällä pelillä. Ottelu oli numeroitaan tasaisempi, mutta tällä kertaa Steelers ei onnistunut maalipaikoissaan.
Pihla pelasi hienon nollapelin tehden lukuisiä hyviä torjuntoja. Parhaana ErVistä palkittiin Nea Harjunpää.
_DSC5973.jpg

Eräviikingit- Northern Stars 4-2 (2-2, 2-0, 0-0)

Tähän peliin lähdettiin revanssi mielessä, olivathan Espoon tähdet lyöneet joukkueemme syksyn SM-karsinnoissa. Northern Stars oli kuitenkin eri mieltä asiasta, ja joukkueen vahva ykköskentällinen loi tilanteita ErVin päätyyn. Jo ennen ottelun viidennen minuutin täyttymistä espoolaiset siirtyivät kahden maalin johtoon siirretyn rangaistuksen aikana. Tämän jälkeen joukkueemme pystyi kuitenkin luomaan painetta varsinkin Starsien kakkos- ja kolmoskentällistä vastaan, ja ottelu saatiin tasoitettua 2-2 lukemiin 1. erän aikana. Pelin kuva oli ensimmäisessä erässä varsin selvä, aina Norherns Starsin ykköskentällisen ollessa kentällä, pelin tempo nousi, ja pelin painopiste oli enemmän ErVin päädyssä, muulloin pelattiin Starsien päädyssä. Espoolaiset muuttivatkin ketjukoostumuksia, mutta se ei tällä kertaa auttanut. ErVi loi enemmän vaarallisia maalipaikkoja voittaen ansaitusti 4-2. Voittomaalin 3-2 teki Veera Mertanen hyvän ylösnousun jälkeen. Erittäin hyviä maalipaikkoja kuitenkin tuhlattiin runsaasti, ja siinä onkin yksi parannuskohde ErVille tuleviin peleihin, hyvistä paikoista pitäisi onnistua paremmalla prosentilla. Puolustaja Trista Sällström teki kaksi tärkeää maalia, ja hänet palkittiinkin pelin parhaana.

_DSC6650.jpg

Isänpäivän onnistujat:

  • Maalivahti Pihla Iso-oja, vain kaksi päästettyä maalia kahta hyvää joukkuetta vastaan
  • Nea Harjunpää, energinen esitys pelitauon jälkeen
  • Katri Anttonen, rohkeaa peliä, ja hyviä nousuja
  • Trista Sällström, varmaa peliä, kaksi tärkeää maalia
  • Mörköketjulaiset, ykköspelin kaikki maalit, yhteensä viisi maalia

_DSC6601.jpg

Päivän puheenaiheet:

Yleisesti voi todeta, että mitään yllätyksiä päivän otteluissa ei tapahtunut. Omalle joukkueellemme kaksi tärkeää voittoa kahta hyvää joukkuetta vastaan. Tasoerot kärki- ja tyvipään joukkueiden välillä näyttävät selviltä. TPS voitti jumbofinaalissa Jyväskylän erittäin selvin numeroin, mutta vastaavasti hävisi yhtä selvästi Wirmolle. Näyttäisi siltä, että kuusi kärkijoukkuetta pystyvät erottautumaan muista ja pelaavat melko tasaisia otteluita keskenään, ja neljä muuta joukkuetta jäisivät taistelemaan peräpään sijoituksista. Classicille erikoismaininta hyvästä taistelusta PSS:aa vastaan, ensimmäinen erä oli selvästi Porvoolaisten, mutta ottelun jälkipuolisko oli tasainen.

Muut puheenaiheet:

  • Wirmon hyvät järjestelyt HaNi-hallissa
  • Ikimuistoinen tapa viettää isänpäivää turnausmatkalla
  • ErVin tyttöjen tanssi- ja laulushow paluumatkalla bussissa, totista meininkiä

Teksti: Timo Tarkkinen
 Kuvat: Hannu Iso-Oja

 

 

 

17.01.2018Huhtimo jatkaa maajoukkueen valmennuksessa
14.01.2018Vuosi alkoi murskavoitolla Kuopiossa
14.01.2018Salibandyvuosi 2018 starttaa Kuopiossa
11.01.2018Ilmoittautuminen salibandykouluihin nyt avoinna - myös suosittu hiihtolomaleiri lähestyy
30.12.2017Vuosi päättyi tappioon - TPS parempi rankkareilla
26.12.2017EräViikingit saa vieraita Turusta - Kumman putki katkeaa?
21.12.2017Legendat palasivat Mosahalliin
18.12.2017Huhtimo: Nyt reenataan ennen kinkun syömisiä
18.12.2017Vaikeuksien kautta voittoon
16.12.2017Loistava alku riitti - EräViikingit tyrehdytti Happeen nousuyrityksen

Siirry arkistoon »