Maajoukkuemaalivahti EräViikinkien haaviin

30.08.2017

eraviikingit.jpg

EräViikingit vahvistaa maalivahtiosastoansa Viron maajoukkuemaalivahdilla Marek Öigellä. Öige on kokenut maalivahti, joka on pelannut pääsarjatasolla yli kymmenen vuotta. Silti siirto EräViikinkeihin saa miehen hyppimään onnesta.

- Kerrankin on joukkue, jossa on realistiset mahdollisuudet saavuttaa jotain suurempaa. Ei tässä voi muuta sanoa kuin innolla tulen joukkueeseen, Öige iloitsi siirrostansa.

Maalivahdin etsintä tuli EräViikingeillä ajankohtaiseksi, kun toisena maalivahtina ollut Markus Laakso lähti opiskelemaan Jyväskylään. Laaksolla olisi ollut sopimusta jäljellä vielä tämä kausi, mutta sopimus purettiin yhteisymmärryksessä EräViikinkien, Happeen ja Laakson kesken.

- Make sai opiskelupaikan Jyväskylästä, joka selvisi varsin myöhään. Tilanne oli varsin haasteellinen, mutta onneksi pääsimme yhteisymmärrykseen Happeen kanssa sopimuksen purkamisesta, EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava kommentoi.

- Toivotamme omalle kasvatillemme Laaksolle onnea opiskeluihin ja toivomme hänen palaavan EräViikinkeihin vielä tulevaisuudessa.

Markkinoilla ei maalivahteja rajattomasti ole, varsinkaan tässä vaiheessa kautta. Se toi maalivahdin hankintaan omat haasteensa, mutta urheilujohtaja on hyvin tyytyväinen siihen, millainen kala haaviin tarttui.

- Onnistuimme mielestäni erittäin hyvin. Marekilla on kokemusta niin liigapeleistä kuin kansainvälisistäkin otteluista ja hän on tottunut kantamaan vastuuta. Meillä on siirron myötä erinomainen maalivahtitilanne ja olemme valmiita kauteen, Naava mietti.

Marek Öigelle tilaisuus siirtyä EräViikinkeihin tuli täysin puun takaa. Kun mieheltä kysyttiin siirtymisestä, niin hetken aikaa hän mietti, että onko tämä tottakaan.

-En ikinä osannut kuvitella, että pelaisin täällä. Hetken aikaa meni siihen, että sisäisti, mitä oikein oli tapahtunut, Öige kertasi.

- Nyt on kaikkien aikojen sauma itselläni.

Öige on kokenut maalivahti, jolla on vyöllään 207 pääsarjatason ottelua. Uransa aikana hän on edustanut Loviisan Toria ja Westend Indiansia. Salibandyliigassa Öigelle on pelejä kertynyt Indiansin paidassa 80. Viron paidassa mies on esiintynyt 48 kertaa.

Teksti: Joni Hildén

24.09.2017Kailialalle uran 200:s maali - Savolaiselle ensimmäinen
24.09.2017EräViikingit kohtaa SalBan ja Janne Hyvösen "Taittuukohan Stadin slangi yhä?"
22.09.2017EräViikingit Akatemia aloittaa divarin
20.09.2017Naiset kokivat tiukan tappion kotona Classicille
20.09.2017Miehille kauden avausvoitto Turusta
20.09.2017Huhtimo ennustaa: Mosan mäellä räjähtää!
20.09.2017EräViikingit pesemään kasvojansa Turkuun
19.09.2017Naisten Teho Sport Suomen cupissa vastaan Koovee
19.09.2017Vaittinen: Täytyy saada pidempiä pallollisia jaksoja
17.09.2017EräViikinkien avausottelusta pannukakku

Siirry arkistoon »