Mikael Järvi EräViikinkien valmennukseen - valmennustiimi on nyt valmis

04.08.2017

eraviikingit.jpg


Mikael Järven pelaajaura on poikkeuksellisen komeaa luettavaa. 95 maaottelua ja 516 liigaottelua pelannut Järvi päätti peliuransa viime kauteen ja liittyy nyt mukaan EräViikinkien valmennukseen. ”MIkke” kuuluu myös miesten maajoukkueen valmennustiimiin. Järven tulon myötä joukkueen valmennustiimi kaudelle 2017-2018 on valmis.

EräViikinkien valmennustiimissä päävalmentaja Mika ”Amu” Ahosen lisäksi ovat Tomi Rastas, Mikael Järvi, sekä fysiikkavalmentajana Sami Pesonen ja maalivahtivalmentajana Tony Bäcksbacka.

EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava on tyytyväinen uuteen valmennusryhmään.

-        Valmennustiimin kasaamisessa kyse on aina kokonaisuudesta ja täydentävyydestä. Toki päävalmentajalla on aina vahva sana siitä, millaisia vahvuuksia ja ihmisiä omaan tiimiinsä haluaa, Joonas Naava toteaa.

 

-        Miken poikkeuksellinen ja menestyksekäs ura pelaajana ja kokemus kahden maailmanmestaruuden ja 10 Suomen mestaruuden voittamisesta saadaan nyt myös valmentajana joukkueen käyttöön. Hän on voittanut lajissa kaiken mahdollisen ja ollut aina joukkueissaan johtajana. Hän on ollut jo viimeiset vuodet pelaajana hyvin lähellä valmennusta, tavallaan osana tiimiä. Amun kanssa heillä on myös pitkä yhteinen historia, joten tämä oli varsin luontainen siirto. Mielestäni vanhat huippupelaajat kannattaa muutenkin tuoda uran jälkeen valmentajiksi lähelle sitä maailmaa, jonka he tuntevat parhaiten, toki ihmisestäkin riippuen.

Mikael Järvi on valmis uusiin haasteisiin.

-        Hienoa päästä hommiin jälleen Amun ja koko kokeneen valmennusryhmän kanssa. Oma toiveeni ja tavoitteeni on, että saadaan pelaajista kasvatettua itseohjautuvia huippu-urheilijoita ja sitä kautta kehitetään myös joukkueen peliä. Mikael_Jrvi.jpg

Joukkueen manageri Kurre Westerlund on iloinen Miken tulosta valmennustiimiin ja uskookin, että Järvellä on joukkueelle kosolti annettavaa.

-        Se, että olit hyvä pelaaja ei automaattisesti tee sinusta hyvää valmentajaa. Mikke kuuluu ehdottomasti niihin pelaajiin, joilla on mahdollisuus jatkaa salibandyuraansa valmentajana. Miken kokemus salibandyssä on jotain ainutlaatuista ja hän jos kuka ymmärtää pelaajia sekä osaa sopeutua tiimityöhön. Hän on jo vuosien ajan osallistunut kapteenina valmennuksen palavereihin, sekä tuonut omia näkemyksiä hienolla ja rehellisellä tavalla, jotka ovat auttaneet joukkuetta menestymään. On ilo ja kunnia jatkaa yhteistyötä Miken kanssa, Kurre päättää.

Viime kauden päävalmentaja Jyri Korsman jäi pois joukkueen valmennuksesta vasta kesäkuun alussa. Viime kaudella FC Helsingborgissa Ruotsin Superliigassa valmentanut, kaikkien aikojen menestynein suomalaisvalmentaja Ahonen nimettiin valmentajaksi nopeasti sen jälkeen kesäkuussa.

-        On selvää, että koska meillä valmentajakuviot kokonaisuudessaan ovat menneet pidempään kuin koskaan aikaisemmin, on sillä ollut paljon erilaisia vaikutuksia ja koko tiimillä tässä kohtaa paljon kirittävää. Homma rakentuu varmasti hieman eri tavalla kuin viime kaudella, jolloin olimme fuusiostakin huolimatta jo syksyllä melko valmiita kauteen. Tämän tiedostaa varmasti koko organisaatio ja rakennamme kokonaisuutta varsin maltillisesti eteenpäin. Tavoitteet ovat kuitenkin kovat myös tulevalle kaudelle – haluamme voittaa, Naava toteaa.

Viime kaudella valmennustiimissä mukana olleet Joni Hiltunen jatkaa seuran B-junioreissa ja Markus Huhtimo seuran naisten edustusjoukkueessa päävalmentajana. Korsman pitää valmentamisesta välivuoden, mutta saattaa olla seuran organisaatiossa toisenlaisessa roolissa tulevalla kaudella.

EräViikinkien miesten joukkue julkaistaan ensiviikon alussa seuran nettisivuilla.

Teksti: EräViikingit tiedotus

Kuva: Salibandyliitto

19.10.2017Kauden paras ei riittänyt - Naisille katkera viime hetken tappio
18.10.2017Apina painaa miesten selässä
18.10.2017Ahonen painottaa oman tekemisen tärkeyttä
17.10.2017Laitinen odottaa vanhojen ketjukavereiden kohtaamista
16.10.2017Turulan maali laiha lohtu EräViikingeille - Classic vei pisteet
16.10.2017Miehet tasonmittaukseen Tampereelle
15.10.2017Tie nousi pystyyn Cupissa - Sällström ei saanut haluamaansa lahjaa
14.10.2017Kukkola: Töitä on vielä tehtävänä
13.10.2017Vaittinen uskoo vahvasti jatkopaikkaan
11.10.2017Naisille kauden ensimmäinen kotivoitto

Siirry arkistoon »